Į ką atkreipti dėmesį renkantis kondicionierių?

Į ką atkreipti dėmesį renkantis kondicionierių?
Kraunama... 0 view(s)

Į ką atkreipti dėmesį renkantis kondicionierių?

Kuris kondicionieriaus tipas?


Pigiausias, paprasčiausi naudoti ir labiausiai mėgstami mobilūs kondicionieriai, tuo tarpu sieniniai – kur kas galingesni ir reikalaujantys montavimo įgūdžių. Tiesa daugelis lietuvių ryžtasi tai daryti patys. Pastarasis gali ne tik vėsinti, bet ir šildyti, yra našus, netriukšmingas. Tuo tarpu mobilūs naudojami dažniau tose vietose, kur nėra galimybės įsivesti sieninio kondicionieriaus. Jie – ne tokie efektyvūs ir labiau triukšmingi, bet nesunku persivežti ar persinešti į kitą patalpą.

 

Koks režimų skaičius?


Jie gali ne tik vėsinti, bet ir sausinti, t.y. iš kambario išgarinti drėgmės perteklių. Kita populiari funkcija – jonizavimas, t.y. patalpą užpildyti neigiamais jonais, o pagerins bendrą savijautą, miego kokybę, didins darbingumą. Tikrai reikalinga funkcija – turbo režimas naudojamas greitam atvėsinimui, nakties – tyliam ir švelniam vėsinimui.

 

Kokia galia?


Gamintojai paprastai nurodo, kokio ploto patalpą kondicionierius gali efektyviai atvėsinti, taigi pakanka atsižvelgti į šį parametrą. Jei į patalpą patenka daug šilumos (pvz. per neuždengtus langus), joje sėdi daug žmonių ar veikia buities technika, ypač šaldytuvai, ar maisto gaminimo prietaisai, tuomet reikia dar didesnio galingumo.

 

Kokia energinio efektyvumo klasė?


Aukštesnės energinės klasės kondicionierius bus ekonomiškas, klasės žymimo raidėmis ir nesunkiai suprantamos visiems pirkėjams.

 

Ar valdomas nuotoliu?


Distancinis nuotolinio valdymo pultelis suteiks daug komforto, o jei įrenginys prijungiamas prie WiFi ryšio, tuomet galėsite valdyti ne tik vietoje bet ir nuotoliniu būdu, t.y. prieš grįžtant iš darbo įjungti ir atsivėsinti namus.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“