Elektriniai dviračiai: pranašumai, skirtumai, kokį rinktis?

Elektriniai dviračiai: pranašumai, skirtumai, kokį rinktis?
Kraunama... 0 view(s)

Elektriniai dviračiai: pranašumai, skirtumai, kokį rinktis?

Elektrinis dviratis turi daugybę privalumų prieš kitas transporto priemones

 

Nesvarbu, ar kasdien važinėjate į darbą, esate nuo transporto spūsčių pavargęs žmogus, lauko pramogų entuziastas, ar tiesiog ieškote tvarių alternatyvų savo automobiliui, elektriniai dviračiai turi daugybę privalumų kiekvienam.

 

Vienas iš svarbiausių elektrinių dviračių privalumų – jais keliauti galima praktiškai visais atvejais. Naudodami galingą elektrinį varikliuką galėsite įveikti stačias įkalnes ir ilgesnius atstumus net nesuprakaituodami. Elektriniai dviračiai yra puiki alternatyva tradiciniams susisiekimo būdams, sumažinanti laiko ir pastangų sąnaudas kasdienėms kelionėms į darbą ir atgal: tokia transporto priemonė yra pakankamai kompaktiška, greita ir lengva, kad su ja važiuotumėte į darbą, tačiau tuo pat metu ji gali važiuoti per skirtingus reljefus, jeigu savaitgalį vykstate į tolimesnę kelionę gamtoje.

 

Verta paminėti, kad priešingai nei daugelis yra įsitikinę, elektriniai dviračiai vis tiek gali būti puikus įrankis sportui. Galite pasirinkti, kokio lygio pagalbos minant pedalus jums reikia, kad galėtumėte treniruotis pagal savo fizinį pasirengimą. Nesvarbu, ar norite pasiekti maksimalų greitį, ar norite mintį dviratį tik savo jėgomis, galėsite išlaikyti aktyvų gyvenimo būdą, atsižvelgiant į individualius poreikius. Be to, kartais su elektriniu dviračiu sportuoti gali būti netgi patogiau: galbūt jūs nenorite persitempti ir minti į didžiules įkalnes – tokiu atveju varikliuką galima įjungti tik tada, kai yra važiuojama į įkalnę, o visais kitais atvejais, jį galėsite laikyti išjungtą.

 

Galiausiai, tai yra paprasčiausiai labai nebrangi ir aplinkai draugiška transporto priemonė. Kadangi vietoje įprastų degalų yra naudojama elektra, galėsite nesirūpinti dėl išmetamo CO2 ir, žinoma, pamiršti degalų kainas. Be to, elektrinio dviračio priežiūra ir remontas paprastai taip pat kainuoja žymiai mažiau nei daugelio kitų transporto priemonių.

 

 

Elektriniai dviračiai turi nemažai skirtumų

 

Pigiausi elektriniai dviračiai kainuoja vos apie 800 eurų, tuo tarpu brangiausių šio tipo transporto priemonių kaina gali siekti net ir daugiau kaip 4000 Eur. Tad nieko keisto, kad kiekvienas iš šių dviračių – gerokai skiriasi.

 

Visų pirma, elektrinius dviračius galima skirstyti į du pagrindinius tipus: valdomus pedalais ir valdomus mygtuku ar rankena. Pedalais varomiems el. dviračiams būtina, kad dviratininkas nuolat mintų pedalus, o variklis gali padėti daugiau ar mažiau (priklausomai nuo nustatymų), tačiau neleis važiuoti visiškai neminant dviračio pedalų. Kita vertus, mygtuku ar rankenėle valdomi el. dviračiai gali būti varomi tik spaudžiant vieną mygtuką ar rankenėlę, panašiai kaip ir elektriniai paspirtukai, arba pedalais. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad antrojo tipo dviračius reikėtų rinktis visiems, tačiau „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad turint „stebuklingą mygtuką“, galintį atlikti visą darbą už jus, galimai ilgainiui nesportuosite tiek, kiek norėtumėte.

 

Tiesa, kaip ir įprasti dviračiai, elektriniai dviračiai taip pat yra skirstomi į kategorijas, tinkamas ir tradiciniams dviračiams: miesto dviračiai turi itin plonas padangas, kalnų – storesnes ir turi specialius amortizatorius, turistiniai dviračiai yra tarpinis variantas, o kompaktiški dviračiai labiausiai tinka tiems, kas planuoja savo el. dviratį naudoti kasdieniam važiavimui į ofisą.

 

Galiausiai, skiriasi ir kiekvieno el. dviračio baterijos talpa – didesnės baterijos yra gerokai sunkesnės, bet leidžia nuvažiuoti tolimesnius atstumus, mažesnės baterijos – patogesnės tiems, kas keliauja tik trumpais atstumais. „Topo centro“ specialistai pastebi, kad kai kurių el. dviračių, pavyzdžiui, „ADO A20+“, baterijos gali būti išimamos ir keičiamos.

 

 

Kokį el. dviratį rinktis?

 

Pasirinkti elektrinį dviratį yra ne taip jau sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Visų pirma, pagalvokite, kaip ketinate naudoti el. dviratį. Ar daugiausia naudosite jį važinėjimui į darbą, laisvalaikiui, ar nuotykiams bekelėje? Pavyzdžiui, kasdieniam važinėjimui po miestą, į darbą ar sporto salę, labiausiai tinka kompaktiški dviračiai, tokie kaip „Ado A20+“ ar „Himo Z16“. Ieškantiems nuotykiams ir sportui skirto el. dviračio, verčiau rinktis „Telefunken Expedition XT481“ ar kitą panašaus dydžio ir struktūros el. dviratį.

 

Jeigu daugiausiai važinėjate mieste, bet šalia jūsų lankomų vietų yra parkavimosi dviračiams vietos, „Himo C26 Max“ ir „Bulls Lacuba Evo 5g“ yra puikūs pasirinkimai – tai yra universalesni dviračiai nei kompaktiškos miesto transporto priemonės, o kompaktiškumas yra aktualus tik tuo atveju, jeigu kaskart savo transporto priemonę planuojate įnešti į vidų. O galbūt ieškote varianto visiems gyvenimo atvejams ir planuojate važiuoti itin ilgus atstumus? „WAU X Plus“ turi itin didelę bateriją, kuri leidžia nuvažiuoti naudojant mynimo pagalbą net iki 160 kilometrų.

 

 

Papildomi aksesuarai gali gerokai pagerinti patirtį

 

Nesvarbu, ar važiuosite elektriniu, ar įprastu dviračiu, aksesuarai gali būti itin naudingi. „Topo centro“ specialistai dalinasi keliais aksesuarais, kuriuos turėti – pravartu.

 

  • Šalmas yra būtinas saugumui važiuojant dviračiu užtikrinti. Jis apsaugo galvą kritimo ar kito nelaimingo atsitikimo atveju. Tai yra itin svarbus aksesuaras būtent elektrinių dviračių vairuotojams, kadangi su elektrine transporto priemone išvystyti didelį greitį galima žymiai lengviau ir greičiau.

 

  • Dviračio žibintai yra labai svarbūs matomumui, ypač važiuojant naktį arba esant prastam apšvietimui. Nors daugelis elektrinių dviračių turi integruotus žibintus, dažnai važinėjantiems naktį, „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja įsigyti papildomus apšvietimo įrenginius, pavyzdžiui, „Varia UT800“.

 

  • Dviračio spyna leidžia išvengti jūsų brangaus elektrinio dviračio vagystės. Ieškokite aukštos kokybės spynos, kurią sunku nupjauti ar sulaužyti.

 

  • Specialus vandens buteliukas yra naudingas tiems, kas planuoja važiuoti ilgesnius atstumus.

 

  • Dviračio pompa taip pat gali būti pravarti visiems netikėčiausiems atvejams, kad prireikus galėtumėte pripūsti padangas.

 

  • Na, o į dviračio krepšį galėsite sudėti visus paminėtus aksesuarus ir pridėti daugiau daiktų, jeigu planuojate su savo el. dviračiu leistis į ilgesnes keliones.
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“