Elektriniai dviračiai: ką reikia žinoti?

Elektriniai dviračiai: ką reikia žinoti?
Kraunama... 0 view(s)

Elektriniai dviračiai: ką reikia žinoti?

Elektriniai dviračiai taip pat būna skirtingų tipų


Elektriniai dviračiai nuo įprastų dviračių skiriasi daugiausiai tuo, kad jie turi bateriją ir elektrinį variklį. Tačiau kaip ir įprasti dviračiai, šios transporto priemonės taip pat būna skirtingų tipų:

  • Miesto. Paprastai turi itin plonas padangas ir sukurti važiavimui lygiu asfaltu;
  • Kalnų. Nors Lietuvoje kalnų nėra, tačiau storos padangos, galingesni amortizatoriai puikiai praverčia važinėjant Lietuvos kaimais, žvyrkeliais ir pan.
  • Turistiniai. Tai yra tarsi tarpinis variantas tarp miesto ir kalnų dviračių, todėl tobulai tinka Lietuvos kalnams;
  • Kompaktiški. Nors įprastų kompaktiškų dviračių nėra daug, tačiau tarp el. dviračių šis tipas itin populiarus, kadangi jų kompaktiškumas leidžia nesunkiai savo transporto priemonę įsinešti į namus ar ofisą.

 

 

 

 

Kaina gali būti gana nemaža


Šių transporto priemonių pasirinkimas yra didžiulis, tačiau jeigu lyginate el. dviračius su kitomis alternatyvomis, jų kaina gali pasirodyti kiek aukšta: pigiausių el. dviračių kainos prasideda nuo maždaug 800 eurų, o brangiausi el. dviračiai gali kainuoti net ir 5 tūkst. eurų.


Dažniausiai pasirenkama pirkti vidutinės klasės el. dviračius už 1500-2500 eurų, kadangi jie turi geriausią kainos ir kokybės santykį. Nors tai yra ganėtinai nemaža investicija, verta prisiminti, kad elektrinis dviratis yra gerokai patogesnė ir universalesnė transporto priemonė nei el. paspirtukas, be to, jeigu rečiau naudositės automobiliu, ilgainiui toks daiktas netgi leis sutaupyti.

 

 

Elektrinis dviratis tinka ne kiekvienam


Nors el. dviračiai yra ganėtinai universalūs, būtent dėl to turintys gan specifinių poreikių žmonės turėtų rinktis kitas transporto priemones. Visų pirma, tiesioginė tokio daikto kaina tikrai nėra prieinama kiekvienam. Be to, el. dviratis reikalauja kiek daugiau priežiūros – kartais genda ne tik mechaninės detalės, bet ir ilgainiui vis dažniau gali tekti krauti bateriją, kurią pakeisti taip pat kainuoja.

 

 

Baterija – vienas svarbiausių aspektų renkantis


Kaip ir el. paspirtukai, el. dviračiai gali nuvažiuoti skirtingus atstumus ir tai priklauso nuo daugybės faktorių: svorio, važiavimo režimo, kelio, greičio, netgi lauko temperatūros ir, žinoma, baterijos talpos – būtent pastarasis aspektas yra neabejotinai svarbiausias. Daugelis elektrinių dviračių neminant pedalų leidžia nuvažiuoti bent jau 40 kilometrų, tačiau kai kurie gali atlaikyti net ir 150 km ar didesnius atstumus. Todėl rekomenduojama atkreipti dėmesį į baterijos talpą ar gamintojo nurodomą maksimalų nuvažiuojamą atstumą. Žinoma, jeigu el. dviračio baterija išsikraus, savo transporto priemone galėsite naudotis tiesiog kaip įprastu dviračiu.

 

 

Ne visi elektriniai dviračiai yra laikomi dviračiais


Verta žinoti, kad Lietuvoje dviračiai, galintys važiuoti didesniu nei 25 km/h atstumu ir turintys bent 1 kW galingumo elektrinį variklį, yra laikomi ne dviračiais, o elektriniais mopedais, kuriems reikia ir vairuotojo pažymėjimo. Be abejo, 25 km/h greičio ribą viršyti galite, tačiau el. dviračio variklis negali būti galingesnis nei 1 kW, kadangi kitu atveju jį teks registruoti, vykti į techninę apžiūrą ir t. t. Tad pirkdami el. dviratį – būtinai atkreipkite į tai dėmesį.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“