Dulkių siurbliai-robotai: kuo jie skiriasi ir kada rinktis brangesnį?

Dulkių siurbliai-robotai: kuo jie skiriasi ir kada rinktis brangesnį?
Kraunama... 0 view(s)

Dulkių siurbliai-robotai: kuo jie skiriasi ir kada rinktis brangesnį?

Labai daug priklauso nuo jūsų namų dydžio ir tipo

 

Dulkių siurbliai-robotai beveik visada yra bene geriausias sprendimas ieškantiems varianto kaip įmanoma paprastesniam namų tvarkymui. Deja, jeigu jūsų namuose yra keli aukštai ir laiptai – tikriausiai dulkių siurblių-roboto idėjos teks atsisakyti, nebent planuojate jį kilnoti savo rankomis ir nešti tai į vieną, tai į kitą aukštą. Tokiu atveju, ko gero, geresnis pasirinkimas yra tiesiog belaidis dulkių siurblys.

 

Kitu atveju, reikia kreipti dėmesį į savo namų dydį. Kai kurie robotai-dulkių siurbliai yra tinkami tik nedideliems namams siurbti. Tai priklauso nuo baterijos tarnavimo laiko, talpyklos dydžio ir netgi siurblio išmanumo. Na, o tokie prietaisai kaip „Xiaomi Roborock S6 Max“, gali be jokių problemų susitvarkyti ir su daug didesniais namais.

 

Kiek ir kokių kliūčių turite namuose?

 

Perkant dulkių siurblį-robotą labai svarbu pagalvoti ir apie potencialias kliūtis namuose: baldus ar kilimus. Kai kurie siurbliai-robotai gali palįsti po daugelių baldų dėl to, kad yra gana žemi ir kompaktiški, tačiau kiti robotai yra kiek aukštesni – į įrenginio aukštį tikrai reikėtų atkreipti dėmesį.

 

Na, o kitos kliūtys, tokios kaip kilimai, yra nesunkiai įveikiamos net ir vidutinės klasės įrenginiams. Visgi verta pastebėti, kad pigiausi modeliai susitvarko tik su kietais paviršiais, tačiau jeigu investuojate bent jau į vidutinišką modelį, problemų tikrai neturėsite.

 

Išmanios funkcijos yra pagrindinis skiriamasis bruožas

 

Vienas pagrindinių skirtumų tarp skirtingai kainuojančių dulkių siurblių, yra jų funkcionalumas. Dalis įrenginių turi, pavyzdžiui, kambarių nuskaitymo ir žemėlapių sukūrimo funkciją. Paprastai tokie siurbliai kainuoja gerokai daugiau, tačiau jie važinėja po kambarius su šiokia tokia logika ir paprastai su tokiu siurbliu galite būti garantuoti, kad bus išsiurbti visi namai.

 

Kai kurie siurbliai taip pat gali būti valdomi nuotoliniu būdu, leidžia nustatyti automatinio siurbimo laiką, o brangiausi įrenginiai netgi turi savaiminio valymosi funkciją: kitaip tariant, dulkių talpos jums nebereikės tuštinti patiems, kadangi siurblys automatiškai galės pasiekti stotelę, ten pasikrauti ir ištuštinti savo talpyklą. Tokių prietaisų rinkoje dar nėra daug, tačiau norintiems visiškos laisvės nuo tvarkymosi, tai yra tiesiog tobulas sprendimas.

 

Baterijos tarnavimo laikas svarbus tik kai kuriems

 

Kai perkate telefoną ar išmanųjį kompiuterį, tikriausiai ypač daug dėmesio kreipiate į įrenginio baterijos tarnavimo laiką. Nors tai yra kiek aktualu ir dulkių siurbliams-robotams, daugiau reikšmės tik tuo atveju, jeigu gyvenate didesniuose namuose. Jeigu jūsų namai yra iki 80 kvadratinių metrų, jums beveik neabejotinai užteks net ir pigesnių bei mažesnių siurblių turimų baterijų. Be to, kadangi šiuolaikiniai dulkių siurbliai-robotai patys nuvyksta iki krovimosi stotelės, net jeigu ir turite didesnius namus, tai jums problemų sukelti neturėtų.

 

Tai kada pasirinkti brangesnį?

 

Pasak mūsų ekspertų, atsakymas į šį klausimą yra gana paprastas – jeigu jums nėra svarbu, per kiek laiko susitvarkys jūsų siurblys ir neturite didžiulių kilimų, jums neabejotinai tiks net ir pigiausias modelis. Jeigu siurblio triukšmas jus erzina ir norite, kad namai būtų sutvarkyti kaip įmanoma greičiau, teks investuoti bent jau į vidutinės klasės modelį, o pačius brangiausius modelius verta rinktis tik tiems, kas nori, kad būtų pasirūpinama absoliučiai viskuo.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“