Dujinė, elektrinė ar anglinė: kokią kepsninę rinktis?

Dujinė, elektrinė ar anglinė: kokią kepsninę rinktis?
Kraunama... 0 view(s)

Dujinė, elektrinė ar anglinė: kokią kepsninę rinktis?

Kuo patogesnė kepsninė – tuo mažiau ji įdomi


Dažnai kepsninė yra perkama dėl jos suteikiamo dūmo prieskonio. Tad nors elektrinės kepsninės yra paprasčiausios naudoti, niekas nepakeis kiek sudėtingesnių ir tik lauko naudojimui pritaikytų anglinių kepsninių. Dujinė kepsninė siūlo variantą „per vidurį“ – ji yra ganėtinai patogi, tačiau tuo pačiu ir suteikia maistui šiek tiek dūmų prieskonio.


Verta prisiminti, kad geram maisto skoniui, labai svarbi ir naudojama mediena. Vėlgi, jeigu naudojate elektrinę kepsninę, tai jums nėra aktualu (ir dėl to elektriniu griliu naudotis yra, be abejo, paprasčiau). Bet kitų kepsninių naudotojams verta žinoti, kad degdama mediena skleidžia dūmų kvapą ir bet kokios medienos naudoti nereikėtų. Rekomenduojame rinktis tik specialią „Kamado Joe“ medieną. Perkant šio gamintojo medieną, galėsite rinktis obelų ar ąžuolų medieną, be to, tokiu atveju visada žinosite, kad jūsų naudojama mediena bus sausa, švari ir kvapni, tad jums nereikės sukti galvos dėl pačios medienos kokybės, sausumo ar kitų svarbių aspektų.

 

 

Pagalvokite dėl ko planuojate pirkti kepsninę


Prieš pirkdami kepsninę, gerai pagalvokite, kaip planuojate gaminti. Jeigu grįžę iš darbo norite tiesiog ant grotelių numesti keletą vištienos krūtinėlių ar kepsnių, tuomet elektrinė ar dujinė kepsninė yra tobulas variantas jums – tokie griliai įkaista daug greičiau ir apskritai yra patogesni ruošti įvairų maistą. Na, o jeigu planuojate kepsninę naudoti savaitgaliais ir jeigu tai jums bus socializavimosi ir bendravimo įrankis, anglinė kepsninė neabejotinai yra geriausias variantas – taip, tokia kepsnine naudotis yra sudėtingiausia, tačiau tokiais atvejais maisto gaminime procesas yra netgi malonumas.

 

 

Daugiabučių gyventojams geriausias variantas – dujinės bei elektrinės kepsninės

Ilgą laiką daugiabučių balkonuose nebuvo galima naudoti jokių kepsninių, tačiau šiuo metu draudžiama naudoti tik kietu kuru kūrenamas šašlykines ar kepsnines (jas galima naudoti ne arčiau kaip 6 metrai nuo pastatų). Tuo tarpu elektrinės ar dujinės kepsninės gali būti naudojamos ir balkonuose bei terasose pagal gamintojo instrukcijose numatytus gaisrinės saugos reikalavimus.

 

 

Pirkėjai dažniausiai kamado kepsnines


Šiuo metu daugiausiai dėmesio susilaukia nedidelės kamado kepsninės, kurios tinka tiek keliaujant, tiek naudojimui šalia namų. Dažnai tokias kepsnines renkasi nedidelės šeimos, kadangi nerengiant didžiulių vakarėlių, didelė kepsninė yra paprasčiausiai nereikalinga.


Be to, kamado kepsninės išsiskiria ir savo universalumu dėl to, kad jos gali pasiekti ir išlaikyti įvairias temperatūras, reikalingas skirtingiems gaminiams. Verta pastebėti, kad šiuos grilius, lyginant su kitomis anglinėmis kepsninėmis, yra žymiai lengviau valyti ir prižiūrėti.


Taip, kamado kepsninių nepavyks naudoti kasdien (ypač gyvenantiems daugiabučiuose), tačiau retas perka kepsnines kasdieniniam naudojimui – paprastai kepsninės perkamos savaitgaliniams susibūrimams ir vakarėliams. Tad tokiu atveju kamado yra geriausias variantas.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“