Daugiafunkciniai puodai – kaip išsirinkti sau tinkamą puodą ir kaip prižiūrėti?

Daugiafunkciniai puodai – kaip išsirinkti sau tinkamą puodą ir kaip prižiūrėti?
Kraunama... 0 view(s)

Daugiafunkciniai puodai – kaip išsirinkti sau tinkamą puodą ir kaip prižiūrėti?

 

Ką reikėtų įvertinti vartotojui renkantis šį pagalbininką virtuvėje?


Renkantis daugiafunkcinį puodą pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į šiuos dalykus: turimus gaminimo režimus ir maisto gaminimo galimybes, dydį, naudojimo ir valymo paprastumą. Labiau išrankūs pirkėjai, ieškantys kiek aukštesnės klasės gaminio, gali atsižvelgti ir į dizainą, garantiją ar netgi aksesuarų komplektacijoje kiekį.


Daugiafunkcinį puodą rinktis reiktų pagal maisto gaminimo įpročius ir realius poreikius. Kuo didesnis programų skaičius, tuo platesnės galimybės improvizacijai. Jeigu puodą planuojama naudoti tik vieno ar dviejų tipų maisto gaminimui, tai galima rinktis paprastesnį daugiafunkcinį puodą. O kai planuojama naudoti puodą sudėtingesnių patiekalų gaminimui arba puodą naudoti planuojama labai skirtingiems gaminiams, reikalingas puodas, turintis daugiau programų.

 

 

Kuo šie puodai skiriasi vienas nuo kito ir kuo panašūs?


Visi multifunkciniai puodai turi daugybę režimų, tačiau jie gali skirtis. Dažnai skiriasi ir puodų dydis (populiariausi – 4-5 litrų talpos) ar net valymo paprastumas. Na, o vienas iš skirtumų, kuriam dėmesio dažnai skiriama mažiausiai, yra naudojimo paprastumas: kai kurie daugiafunkciniai puodai turi ekranėlius su visa reikiama informacija, kiti turi tiesiog daugybę mygtukų.


Kai kurie puodai turi ir galimybę gaminti maistą naudojant ypač auštą slėgį. Visų pirma, tai leidžia savo patiekalą pasigaminti greičiau, be to, taip gaminamas maistas išlaiko daugiau savo maistinės vertės ir leidžia gaminti kelis maisto produktus vienu metu. Tad jeigu norite gaminti ir tokiu metodu, ieškokite puodo, turinčio šią galimybę.

 

 

Skiriasi galingumas, ką tai lemia? Ar didesnis galingumas reiškia ir didesnes elektros sąnaudas?


Paprastai apie galią ir energijos sunaudojimą kalbame visur panašiai – „galingesnis prietaisas greičiau sušyla, greičiau atlieka jam pavestas užduotis, todėl patariama rinktis galingesnį.“ Daugiafunkcinių puodų atveju šis principas nebetinka! Maistas yra ruošiamas tam tikrą laiką, tad nesvarbu, kokia bus galia – sriubą ar košę virsite nustatytas 15 minučių. Didesnė galia gali praversti pašildant puodą prieš maisto gaminimo programos įjungimą. Dėl to rekomenduojame rinktis 700-900 (priklauso nuo litražo) vatų galios prietaisus. Didesnė galia gali būti naudojama nelabai ekonomiškai, todėl nėra būtina.

 

 

Ką reiškia programų ir funkcijų gausa? Galbūt geriau rinktis aparatą su mažiau funkcijų?


Funkcijos ir jų gausa palengvina patiekalų ruošimą, nes užprogramuoti klasikiniai receptai. Esant poreikiui, galima parinkti savo temperatūrą ir laiką ruošimui. Mažiau funkcijų turintį įrenginį verta rinktis tik tada, jeigu didelio programų pasirinkimo jums nereikia – galbūt negaminate tam tikrų patiekalų arba daugiafunkcinį puodą renkatės dėl kelių konkrečių programų.


Paprastai daugiafunkciniuose puoduose galima rasti virimo, kepimo, maisto šildymo, košių gaminimo funkcijas, kurios leidžia gaminti visus dažniausiai valgomus patiekalus. Kai kurie daugiafunkcinių puodų modeliai turi ir specialius režimus makaronams, tešlai, jogurtams, želė ar buljonams gaminti. Tačiau verta pastebėti tai, kad kai kurie daugiafunkcinių puodų gamintojai prideda kaip įmanoma daugiau programų, kurių vienintelis skirtumas yra patiekalo ruošimo trukmė. Tad vien dėl galimų programų skaičiaus aikčioti nevertėtų! Be to, didžioji dalis tokio tipo puodų turi ir rankinį valdymą, leidžiantį pačiam nusistatyti temperatūrą, gaminimo laiką, drėgmę ir kitus parametrus, tad jeigu standartinių režimų nemėgstate, galite visko imtis savomis rankomis.

 

 

Kai kurie turi greitpuodžio funkciją. Kada tai gali pravesti?

Greitpuodžio funkcija puikiai dera troškinti jautieną, šaltienai ruošti.

 

 

Ar tai daug priežiūros reikalaujantys įrenginiai? Gal galima dalį plauti indaplovėje?


Paprastai tokio tipo puodas yra lengvai išvalomas, reikia tik įpilti vandens ir įjungti ruošimo garuose funkciją keletui minučių. Verta atkreipti dėmesį, kad paprastai viduje indaplovės gali būti plaunami tik vidinis puodas ir priedai.

 

 

Kurios daugiafunkcinio puodo detalės labiausiai kenčia nuo dėvėjimosi?


Dažnai naudojamas medžiagų derinys, kai pagrindinė puodo dalis pagaminta iš nerūdijančio plieno, o kitos detalės, tokios kaip viršutinis dangtis, rankena ir valdymo blokas – iš plastiko. Tai yra kokybiškos ir patvarios medžiagos, jos tarnauja ilgai ir jų keisti nereikia. Laikui bėgant, reikia keisti tik vidinį puodą, nes nuo ilgalaikio naudojimo atsiranda įbrėžimai ir maistas pradeda svilti.

 

 

Ar gaminant daugiafunkciniais puodais gali būti improvizuojama, ar geriau laikytis konkrečių receptų rekomendacijų?


Jei turite gerus pagrindus maisto ruošime, tuomet galite programuoti pagal savo recepto nustatytus laikus ir temperatūras, tačiau gamintojų pateiktų programų naudojimas turėtų užtikrinti stabilų ir patenkinamą rezultatą. Bet kokie patiekalai paruošti daugiafunkciame puode bus skanūs netgi įnoringiausiems virtuvės kritikams, o sudėtingiausi receptai su daugiafunkciu puodu taps įgyvendinami netgi nepatyrusiems virėjams.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“