Dar du šeštadieniai Kaune nemokamoms kelionėms elektriniu dviračiu!

Dar du šeštadieniai Kaune nemokamoms kelionėms elektriniu dviračiu!
Kraunama... 0 view(s)

Dar du šeštadieniai Kaune nemokamoms kelionėms elektriniu dviračiu!

Birželio 3-iąją prasidėjusi „Topo centro“ ir „Enefit“ organizuojama judumo akcija jau pritraukė būrius smalsuolių. Per du pirmus birželio šeštadienius išbandyti elektrinius dviračius Kaune registravosi daugiau nei trys šimtai dalyvių.

 

Keistų automobilį į elektrinį dviratį

Praėjusį šeštadienį elektrinių dviračių galimybes išbandę akcijos dalyviai džiaugėsi tvaria transporto priemone ir atviravo, kad jau pastebėjo elektrinių dviračių privalumus: didesnį komfortą, lengviau įveikiamas įkalnes ir didesnius atstumus. Dalyviai pažymėjo, kad kelionės elektriniu dviračiu daug saugesnės, nei paspirtuku, kauniečiams pavyko išvengti ir spūsčių.

Kalbinti judumo akcijos dalyviai vienbalsiai sutarė, kad automobilį keistų į elektrinį dviratį, tačiau, kad tai įvyktų, ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje, turėtų atsirasti daugiau dviračių takų ir gerėti infrastruktūra.

„Ar keisčiau automobilį į elektrinį dviratį priklausytų nuo situacijos ir infrastruktūros. Ten, kur gyvenu, dabar su dviračiu labai pavojinga. Infrastruktūra Lietuvoje nėra išvystyta, o automobilių srautai gatvėse didžiuliai. Tačiau esant galimybei ir tinkamam orui, mieliau važiuočiau elektriniu dviračiu“, – atviravo akcijos dalyvė.

Įprastu dviračiu dažnai važinėjantis ir elektrinį pirmą kartą išbandęs kaunietis džiaugėsi, kad mieste elektriniu dviračiu atstumus įveikti kur kas paprasčiau, o ilgesnėms kelionėms į pagalbą būtų galima pasitelkti ir autobusą ar tarpmiestinį transportą.

„Mieste ir trumpais atstumais važiuoti elektriniu dviračiu geriau. Ateityje matau galimybę, kad elektriniu dviračiu būtų patogu keliauti ir didesniais atstumais – dviračiu atvažiuoti iki tam tikros vietos, tada jį susipakuoti ir kelionę pratęsti autobusu, o vėliau vėl elektriniu dviračiu“, – svarstė vyras.

 

Elektrinių dviračių svarba auga

Tuo metu „Topo centro“ generalinis direktoriaus Remigijus Štaras neabejoja, kad elektriniai dviračiai netrukus pasieks proveržį. „Susisiekimo dviračiais, o ypač e-dviračiais, svarba tikrai augs – daugelis Lietuvos miestų sparčiai tiesia dviračių takus, o vystantis infrastruktūrai, žmonės mielai keičia automobilius į dviračius. Norime palengvinti šį pokytį ir prisidėti prie švaros ir tylos mūsų miestuose“, – teigė R. Štaras.

Anot R. Štaro, elektrinių dviračių bumas visame pasaulyje sutapo su pandemijos ir karantino pradžia. „Dar prie kelis metus Lietuvoje buvo praktiškai neįmanoma įsigyti e-dviračių, o dabar tokių problemų nekyla, todėl kviečiu pasinaudoti proga ir juos išbandyti nemokamai“, – kvietė „Topo centro“ generalinis direktorius.

 

Išbandymui – dar du šeštadieniai!

 

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“