Brangstantys degalai: kuo galima pakeisti automobilį?

Brangstantys degalai: kuo galima pakeisti automobilį?
Kraunama... 0 view(s)

Brangstantys degalai: kuo galima pakeisti automobilį?

Elektriniai paspirtukai – nedideliems atstumams į darbą


Jeigu jūs gyvenate iki 5 km nuo savo darbo vietos, elektrinis paspirtukas gali būti neblogas pasirinkimas. Kadangi tai yra elektrinė transporto priemonė, ja naudojantis nereikia dėti jokių pastangų, todėl važiuodami nesuprakaituosite ir galėsite ramiai sėsti prie darbų. Tiesa, su el. paspirtuku beveik niekur kitur nuvažiuoti negalėsite – turėti daugiau nei vieną kuprinę daiktų su el. paspirtuku gali būti labai nepatogu, o ir šios transporto priemonės ratukai dažniausiai nėra pritaikyti sudėtingesnėms kelio sąlygoms.


Na, bet elektriniai paspirtukai kainuoja vos kelis šimtus eurų ir net pigiausi suaugusiems skirti prietaisai, tokie kaip „Xiaomi Mi Essential“, gali nuvažiuoti iki 20 km, tad kelionėms į darbą tai yra nebloga transporto priemonė. El. paspirtukai tarnauja iki kelių metų ir reikalauja daugiau priežiūros nei dviračiai (kartais gali tekti pakeisti baterijas ar pripūsti ratukus), tačiau važinėjantiems į darbą kasdien ir nenorintiems mokėti už degalus ar važiuoti gan lėtu ir vasarą ypač nepatogiu viešuoju transportu, tai yra puikus variantas, kuris ilgainiui atsiperka.

 

 

Įprasti dviračiai – laisvalaikio kelionėms


Įprastų dviračių pagrindinis trūkumas yra tai, kad juos reikia minti. Tad važiuoti į pasimatymą ar darbą tai gali būti ne pats geriausias variantas. Ir nors rinkoje yra miesto dviračių su ypač siauromis padangomis, kurios yra pritaikytos važiavimui asfaltu, visgi dviratis geriausiai tinka tiems, kas automobiliu dažnai naudodavosi savo laisvalaikiui ar kelionėms į gamtą – tam puikiai tinka kalnų dviračiai, kurie yra specialiai pritaikyti miško takeliams, kalnams, žvyrui ir panašioms vietovėms. Be to, pastebime, kad miesto dviračiu miške pavažinėti nelabai pavyktų, tuo tarpu kalnų dviračiu važiuoti mieste tikrai yra įmanoma, todėl tokia transporto priemonė yra tiesiog universalesnė.

 

 

Elektriniai dviračiai apjungia el. paspirtukų ir dviračių privalumus


Jeigu ieškote daikto, kuriuo galėtumėte važiuoti ir į darbą, ir į laisvalaikio keliones, elektrinis dviratis yra tobulas variantas. Kai kurie elektriniai dviračiai elektra nuvažiuoti gali net 150 km ar ir daugiau, todėl tokia transporto priemonė tinka net ir tiems, kam nuo namų iki darbo važiuoti tenka 10 km ar daugiau.


Paprastai elektriniai dviračiai taip pat yra pagaminti ganėtinai universaliam naudojimui ir yra tinkami ir važiuoti lygiu asfaltu, ir važiavimui žvyru ar miško takais. Na, o daug didesni dviračių ratai ir aukštesnės klasės amortizacija užtikrina, kad važiuoti el. dviračiu bus daug patogiau nei el. paspirtuku.


Vienintelis elektrinių dviračių trūkumas yra jų kaina – net pigiausias „Xiaomi Mi Smart Electric“ elektrinis dviratis, kuris labiau pritaikytas važinėjimui mieste, kainuoja beveik 900 eurų. Na, bet jeigu ieškote beveik pilnavertės ir ilgaamžiškos alternatyvos automobiliui, investuoti į elektrinį dviratį tikrai verta.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“