Atostogų planavimas ir technologijos: kas pravers kelionėje?

Atostogų planavimas ir technologijos: kas pravers kelionėje?
Kraunama... 0 view(s)

Atostogų planavimas ir technologijos: kas pravers kelionėje?

Technologijos, kurios padeda planuoti ir mėgautis atostogomis

 

Kelionių planavimas šiais laikais atrodo visiškai kitaip. Pasikeitė ne tik kelionėse naudojamos technologijos, bet ir įvairios kelionių programos, kurios padeda planuoti būsimas atostogas. Dabar daugelis jų naudoja dirbtinį intelektą ir padeda išsirinkti geriausią skrydį ir lankomas vietas.

  • Ieškantiems nebrangių bilietų, „Topo centro“ specialistai rekomenduoja „Hopper“ – ši aplikacija ne tik leidžia rasti bilietus, bet ir naudojantis istoriniais duomenimis bei dirbtiniu intelektu nustato, ar jūsų perkamų kelionių bilietų kainos einant laikui kris, ar kils. Kai kuriais atvejais gali būti geriau palaukti ir įsigyti bilietus vėliau, tad ši aplikacija leis jums nustoti spėlioti.
  • „Airbnb“, „Booking“ bei „Agoda“ programėlės leis rasti geriausias vietas nakvynei. Skirtinguose regionuose populiarios skirtingos aplikacijos, todėl specialistai pataria pasilyginti kainas visose trijose aplikacijose ir tuomet pasirinkti galutinį variantą.
  • „Komoot“ padeda atrasti įvairiausius maršrutus žygiams kalnuose ir ne tik, tad jeigu ieškote geriausio kelio pasimėgauti gamta, ši aplikacija jums padės.

 

Kelionę šiais laikais galima suplanuoti ir tiesiog pasinaudojus „Chat GPT“ ar kitu panašiu dirbtinio intelekto įrankiu. Tereikia nurodyti kur ir kuriam laikui keliaujate bei paprašyti suplanuoti veiklą kiekvienai dienai. Gaunami rezultatai – stebėtinai geri!

 

Kokie yra geriausi priedai jūsų mobiliojo telefono kameros fotografijai kelionėje?

 

Kelionėse žmonės fotografuoja daugiau nei bet kur kitur. Norint užfiksuoti geriausius kadrus, gali padėti įvairūs mobiliojo telefono fotografijos priedai.


Asmenukių lazdos (dažnai vadinamos tiesiog „selfie stick“) leis užfiksuoti nuostabias asmenukes daug paprasčiau – jums nebereikės tiesti rankos į tolį ar bandyti užfiksuoti save galine kamera vis iš naujo pozuojant ir atrodant tiesiog juokingai.


Išmaniojo telefono stovas leis užfiksuoti kokybiškesnes nuotraukas naktį ar grupines asmenukes su draugais ir šeima prie gražiausių turistinių objektų.


Savo nuotraukoms ar vaizdo įrašams taip pat galite įsigyti ir mikrofoną ar specialias šviesas – šie priedai yra itin naudingi tiems, kas aktyviai naudojasi „Instagram“ ar „TikTok“ socialiniais tinklais ir nori, kad jų turinys būtų visapusiškai aukščiausios kokybės.

 

Ilgų kelionių draugai: išmanieji įrenginiai, kurie palengvins kelionę

 

Vykstate į kelionę ilgesniam laikui ar netgi planuojate kelionę aplink Europą ar JAV automobiliu? Tokiu atveju labai svarbu tinkamai pasiruošti ir turėti visus svarbiausius išmaniojo telefono priedus.

 

Keliaujant automobiliu patikimas telefono laikiklis ir automobilinis įkroviklis yra labai svarbūs. Telefono laikiklis užtikrins, kad jūsų įrenginys saugiai laikysis savo vietoje ir galėsite lengvai naudotis įrenginio GPS navigacija ar įvairiomis programėlėmis, skambinti laisvų rankų įranga. Taip pat svarbu turėti ir automobilinį įkroviklį – kai kurie iš šių prietaisų turi greito įkrovimo funkciją ar net kelias USB jungtis, todėl pasirinkite aukštesnės klasės kroviklį su šiomis galimybėmis.

 

Ilgesnėms kelionėms praversti gali ir išorinės baterijos (angl. – „powerbank“). Tai yra vienas iš svarbiausių išmaniųjų įrenginių kelionėms, kadangi jis leis įkrauti visus kitus jūsų išmanius įrenginius. Renkantis tokį įrenginį, reikia atsižvelgti į kelis aspektus. Visų pirma, pasirinkite jums reikiamą talpą – 5000 mAh ar mažiau yra geras pasirinkimas trumpesnėms kelionėms, apie 10000 mAh – ilgesnėms kelionėms, o didesnės nei 15000 mAh baterijos rekomenduojamos tik tiems, kas leidžiasi į itin ilgus žygius ar įvairias keliones, kur nebus prieinamo elektros šaltinio. Taip pat atkreipkite dėmesį į baterijos galimą maksimalų jūsų telefono krovimo greitį (savaime suprantama – kuo greitis didesnis, tuo geriau) bei prieinamas jungtis.

 

Kokios yra naujausios GPS navigacijos tendencijos kelionėms?

 

Nors daugelis navigacijai šiais laikais naudoja išmanųjį telefoną, GPS navigacijos prietaisai išlieka naudingi dėl kelių priežasčių. Visų pirma, jie dažnai yra patikimesni už išmaniuosius telefonus vietovėse, kuriose yra prastas mobiliojo ryšio ryšys. Be to, juose paprastai pateikiami žemėlapiai su daug daugiau informacijos, taip pat kai kuriuose tokio tipo įrenginiuose gali būti tokios funkcijos kaip tiesioginis eismo atnaujinimas, eismo juostų nurodymai ir sudėtingų sankryžų vaizdai.

 

Verta pastebėti ir tai, kad GPS prietaisų baterija dažnai veikia ilgiau nei išmaniųjų telefonų. Galiausiai, GPS įrenginiai paprastai gali būti tiesiog palikti automobilyje, tad jums nereikės kaskart montuoti savo telefono, ieškoti navigacijos aplikacijos ar jaudintis dėl savo išmaniojo telefono baterijos.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“