Ar gruzdintuvė padeda sutaupyti, lyginant su orkaitėmis?

Ar gruzdintuvė padeda sutaupyti, lyginant su orkaitėmis?
Kraunama... 0 view(s)

Ar gruzdintuvė padeda sutaupyti, lyginant su orkaitėmis?

Kiek elektros sunaudoja gruzdintuvė?

 

Elektros kiekis, kurį sunaudoja gruzdintuvė, priklauso nuo tipo, dydžio, temperatūros ir, žinoma, įrenginio naudojimo laiko. Pavyzdžiui, didesnė PHILIPS HD9650/90 AIRFRYER XXL gali naudoti iki 2225 W, o mažiau talpi XIAOMI Mi Smart Air Fryer 3.5L naudoja tik 1500 W. Tačiau tai priklauso nuo daugybės aspektų.

 

Krepšinės oro gruzdintuvės paprastai būna mažesnės ir dažniausiai naudojamos gaminant vieną nedidelį patiekalą, pvz. bulvyčių porciją. Oro gruzdintuvės-orkaitės yra didesnės ir gali būti naudojamos gaminti kelis dalykus vienu metu. Jos taip pat gali gaminti įvairesnį maistą, pavyzdžiui, su PHILIPS Airfryer HD9870/20 galima kepti net ir picas!

 

Kaip apskaičiuoti kiek elektros sunaudoja jūsų fritiūrinė? Tiesiog padauginkite įrenginio galingumą iš valandų, kurias juo naudojatės per dieną, ir padalinkite šį skaičių iš 1000, kad gautumėte dienos normą.

 

Pavyzdžiui, jei naudojate 1500 W įrenginį vidutiniškai vieną valandą per dieną, tada ji sunaudos maždaug 1,5 kilovato elektros energijos. Dauguma gruzdintuvių sunaudoja nuo 1,4 iki 1,7 kWh, o tik didžiausios fritiūrinės viršija 2 kWh ribą.

 

Ar oro gruzdintuvę naudoti yra pigiau nei įprastą orkaitę?

 

Paprastai oro gruzdintuvę naudoti bus pigiau nei tradicinę elektrinę orkaitę. Remiantis „Philips“ duomenimis, gaminimas su Philips Airfryer yra 70 % pigesnis, lyginant su įprasta orkaite. Taip yra dėl to, kad gruzdintuvės reikalauja mažiau elektros energijos, kad pasiektų maksimalią temperatūrą. Be to, jos gamina daug greičiau (apie 50 %) dėl mažesnio ploto.

 

Viskas paprasta – elektrinės orkaitės yra didesnės nei fritiūrinės ir ilgiau kaista, o tai reiškia, kad jos būna įjungtos ilgiau ir sunaudoja daugiau elektros energijos. Gruzdintuvės dažnai gali sutaupyti apie 30 minučių gaminimo laiko, todėl jas eksploatuoti daug pigiau.

 

Tad jeigu dažniau nuspręsite savo orkaitę pakeisti gruzdintuve, toks planas tikrai sutaupys jums pinigų. Be abejo, pirkite tik tokį įrenginį, kuris yra tinkamas būtent jūsų poreikiams. Jei turite didelę šeimą, mažos fritiūrinės nepakaks ir tokiu būdu pinigų tikrai nesutaupysite. Šie įrenginiai gali būti labai talpūs, o net ir didelę gruzdintuvę naudoti bus pigiau nei elektrinę orkaitęPHILIPS Airfryer XXL HD9867/90 talpina net iki 7,3 litrų maisto, ko pakanka net 6 žmonių vakarienei, tačiau naudoja tik 2200 W energijos.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“