„Apple Vision Pro“: revoliucinė virtualios realybės patirtis

„Apple Vision Pro“: revoliucinė virtualios realybės patirtis
Kraunama... 0 view(s)

„Apple Vision Pro“: revoliucinė virtualios realybės patirtis

Apple Vision Pro“: ateities virtualios realybės ribų praplėtimas

 

„Apple Vision Pro“ – pilnavertis kompiuteris, kurį galima valdyti tiesiog savo akimis, rankomis ir balsu. Tai yra įrenginys, galintis paversti bet kurį kambarį asmeniniu kino teatru ar tiesiog itin produktyvia darbo vieta. Pats „Apple“ įkūrėjas Steve Jobs kadaise svajojo apie tokį prietaisą ir viename iš interviu 2005 metais potencialią patirtį apibūdino kaip „ausines vaizdui“.

 

„Apple Vision Pro“ pakeičia mėgstamų programų naudojimo įpročius. Su šiuo įrenginiu galite jas išdėlioti bet kurioje vietoje ir padidinti jų mastelį iki būtent jums tinkamo dydžio, kad jūsų svajonių darbo vieta taptų realybe. Tai – ateities virtualios realybės įrenginys, leidžiantis naršyti internete su „Safari“, žymėti savo užrašus, bendrauti ir sklandžiai perjungti programas tiesiog savo žvilgsniu. Galimybes riboja tik vaizduotė!

 

„Apple Vision Pro“ dizainas: estetika susitinka su funkcionalumu

 

„Apple Vision Pro“ yra ambicingiausias kada nors „Apple“ sukurtas produktas. Į elegantišką ir kompaktišką įrenginio korpusą buvo integruotos pažangiausios technologijos, todėl kiekvieną kartą, kai šį įrenginį naudosite, neabejotinai jausite, kad naudojatės aukščiausios klasės produktu.

 

Apgalvota kiekviena smulkmena. Priekinėje dalyje esantis trimatis laminuotas stiklas tiesiog susilieja su aliuminio lydinio rėmeliu, kuris tobulai apgaubia jūsų veidą, todėl spaudimo ant veido nejausite net ir tada, kai įrenginį dėvėsite itin ilgą laiką. Verta pastebėti ir tai, kad dėvint „Apple Vision Pro“ išoriniame ekrane matomos jūsų akys, kad kiti žinotų, kada naudojatės programėlėmis ir kada esate visiškai pasinėręs į virtualų pasaulį.

 

Šviesos sandariklis švelniai prisitaiko prie veido formos, tobulai priglunda ir blokuoja bet kokias išorines šviesas. Taip pat galite pasirinkti net iš dviejų skirtingų galvos juostų: „Solo Knit Band“ užtikrina pralaidumą orui, išsitempia ir atrodo tiesiog įspūdingai, o „Dual Loop“ juosta suteikia papildomų galimybių pritaikyti įrenginį pagal savo poreikius.

 

„Apple Vision Pro“ vs „Quest Pro“

 

„Apple Vision Pro“ ir „Meta Quest Pro“ yra du ganėtinai skirtingi įrenginiai. „Apple Vision Pro“ yra prietaisas, skirtas virtualiai ir fizinei realybėms sujungti, tuo tarpu „Meta Quest Pro“ yra labiau tradicinis virtualios realybės prietaisas.

 

Visų pirma, šie įrenginiai gerokai skiriasi savo dizainu. Dėvint „Apple Vision Pro“ išoriniame ekrane matomos jūsų akys, kad kiti žinotų, kada naudojatės programėlėmis ir kada esate visiškai pasinėręs į virtualų pasaulį, o pats „Vision Pro“ yra pagamintas iš stiklo, aliuminio ir kitų prabangių medžiagų, dėl kurio „Vision Pro“ už „Quest Pro“ yra kiek solidesnis, tačiau tuo pat metu – ir sunkesnis.

 

Taip pat šie prietaisai yra valdomi labai skirtingais būdais. „Quest Pro“ naudoja specialius valdiklius su integruotomis kameromis, o „Vision Pro“ yra valdomas tiesiog žvilgsniu, rankų gestais ir balsu. Be to, „Vision Pro“ yra daug funkcionalesnis įrenginys, kadangi palaiko ne tik būtent „visionOS“ operacinei sistemas sukurtas programėles, tačiau ir visas programėles, sukurtas „iPadOS“ operacinei sistemai. Na, o „Quest Pro“ palaiko tik būtent „Meta Horizon“ platformai sukurtas programėles.

 

Tad „Quest Pro“ yra geresnis pasirinkimas tiems, kas ieško įrenginio pramogoms, žaidimams ar filmų žiūrėjimui, tuo tarpu „Vision Pro“ yra tinkamesnis tiems, kas turi didesnį biudžetą, jau yra pasinėrę į „Apple“ ekosistemą, nori įrenginio produktyvumui, darbui, o pramogos – kiek labiau antraeilis dalykas.

 

Kaip ilgai tarnauja „Apple Vision Pro“ baterija ir kaip tai veikia naudojimo trukmę?

 

„Apple Vision Pro“ turi bateriją, tačiau tam, kad įrenginys nebūtų pernelyg sunkus, ji yra išorėje, prijungta laidu. Ši baterija leidžia įrenginiui veikti iki 2 valandų naudojant įprastai ir iki 2,5 valandų žiūrint vaizdo įrašus. Tiesa, kaip ir naudojant kitus virtualios realybės įrenginius, tokius kaip „Meta Quest Pro“, „Apple Vision Pro“ galima naudoti ir prijungus prie maitinimo lizdo.

 

Kokios yra galimos „Apple Vision Pro“ panaudojimo galimybės?

 

„Apple Vision Pro“ – itin unikalus ir universalus gaminys. Šį įrenginį galima naudoti filmų žiūrėjimui, bendravimui „FaceTime“ skambučiais, naršymui internete, intensyviam darbui, „macOS“ kompiuterio vaizdui matyti ir valdyti, žaidimams žaisti, 3D prisiminimų užfiksuotais su „Vision Pro“ ar „iPhone 15 Pro“ peržiūrai ir įvairiausioms produktyvumo užduotims. Pavyzdžiui, galite vienu metu gaminti maistą ir tuo pačiu žiūrėti vaizdo įrašą, padedantį patiekalą pagaminti. Ar tam tikroje savo namų vietoje galite palikti priminimą. Tai – įrenginys, su kuriuo nuveikti galima itin daug.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“