„Apple“ pristatė naujus „iPhone“, išmaniuosius laikrodžius ir atnaujintas „AirPods Pro“ ausines

„Apple“ pristatė naujus „iPhone“, išmaniuosius laikrodžius ir atnaujintas „AirPods Pro“ ausines
Kraunama... 0 view(s)

„Apple“ pristatė naujus „iPhone“, išmaniuosius laikrodžius ir atnaujintas „AirPods Pro“ ausines

„iPhone 15“ ir „15 Plus“ su nauju dizainu, ekranu ir aukščiausio lygio kamera

Naujieji „iPhone 15“ ir „15 Plus“ – didžiulis „Apple“ žingsnis į priekį. Šie įrenginiai pasižymi pirmą kartą telefonų rinkoje naudojamu spalvotu galiniu stiklu su tekstūruota matine apdaila ir naujos kartos korpuso apvadais. Abiejuose modeliuose randama jau pažįstama „Dynamic Island“ ekrano iškirptės technologija ir pažangios kameros, skirtos padėti naudotojams nufotografuoti kasdienio gyvenimo akimirkas aukščiausia kokybe.

 

Galinga 48 MP pagrindinė kamera leidžia fiksuoti itin ryškias ir detalias nuotraukas, o nauja 2x optinį priartinimą turinti kamera suteikia naudotojams naujų galimybių darant portretines nuotraukas ar fotografuojant toliau esančius objektus. Patobulintas ir portreto režimas. Su „iPhone 15“ serijos telefonais jungti portreto režimą nebebus būtina. Jūsų telefonas automatiškai nustatys, ar kadre yra matomas žmogus arba naminis gyvūnas, ir automatiškai užfiksuos reikiamą gylio informaciją. Vėliau naudotojai galės jau nufotografuotą nuotrauką paversti portretu, taip pat pakeisti fokusavimą nuo vieno objekto prie kito.

 

Šie „iPhone“ telefonai turi praėjusiais metais galingiausiuose „Apple“ telefonuose naudotą „Apple A16 Bionic“ procesorių. Dėl dviejų didelio našumo branduolių, kurie naudoja 20 proc. mažiau energijos, ir keturių didelio efektyvumo branduolių, šis 6 branduolių procesorius yra spartesnis nei ankstesnės kartos lustai ir be jokių problemų susidoroja net ir su sunkiausiomis užduotimis, o įrenginio baterijai procesoriaus taupumas leis veikti dar ilgiau. 16 branduolių „Neural Engine“ dirbtinio intelekto procesorius gali atlikti beveik 17 trilijonų operacijų per sekundę, todėl mašininio mokymosi skaičiavimai atliekami dar sparčiau. Tai ypač pravers naudojantis kai kuriomis „iOS 17“ funkcijomis, tokiomis kaip „Live Voicemail“ balso pašto transkripcijų galimybe.

 

Galiausiai, abu šie „iPhone“ modeliai turi USB-C jungtį, kurią jau nuo 2025 metų privalės naudoti visi el. įrenginiai, taip pat naujieji turi „Find My Friends“ draugų paieškos funkciją bei pasižymi išskirtinėmis ryšio galimybėmis.

 

iPhone 15“ ir „15 Plus“ galėsite rinktis tarp šių spalvų: rožinės, geltonos, žalios, žalios, mėlynos ir juodos. „Topo centro“ parduotuvėse šie įrenginiai pasirodys jau nuo rugsėjo 29 dienos.

 

iPhone 15 Pro“ ir „15 Pro Max“ – geriausi išleisti „iPhone“ istorijoje

Naujieji „Pro“ serijos „iPhone“ telefonai yra pagaminti iš iki šiol nenaudoto aerokosminio titano, kuris yra tvirtas, bet lengvas. Tad tai yra ne tik patvariausi, bet ir lengviausi „iPhone Pro“ serijos telefonai istorijoje. Naujieji prietaisai taip pat turi ir pagal jūsų poreikius pritaikomą „Action“ mygtuką, kurio vietoje iki šiol buvo garso užtildymo jungtukas (angl. mute switch). Tiesa, „Topo centro“ ekspertai tikina, kad „Pro“ modeliai patobulėjo ne tik savo dizainu ir išorine išvaizda.

 

iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ išsiskiria milžiniška galia ir galimybėmis, nes juose naudojamas „A17 Pro“ – pirmasis rinkoje 3 nanometrų lustas. Šis „Apple“ procesorius yra iki 10 proc. spartesnis už pirmtaką, o „Neural Engine“ su šiuo lustu veikia iki 2 kartų našiau ir palaiko tokias funkcijas kaip automatinis taisymas. Na, o šių įrenginių GPU yra iki 20 proc. spartesnis ir atveria visiškai naujus galimybes grafiškai sudėtingų žaidimų mėgėjams. Su tokiu GPU „iPhone 15 Pro“ serija perkelia tikroviškus aukščiausios klasės žaidimus tiesiai į naudotojų rankas su konsolių lygio žaidimais, kurių išmaniuosiuose telefonuose dar nebuvo, pavyzdžiui, „Resident Evil Village“, „Resident Evil 4“, „Death Stranding“ ar „Assassin's Creed Mirage“. Be to, „A17 Pro“ luste yra integruotas ypatingas „AV1“ dekoderis, leidžiantis efektyviau ir kokybiškiau naudotis vaizdo transliacijos paslaugomis. Tuo tarpu naujas ir pirmą kartą „iPhone“ prieinamas USB valdiklis leidžia naudoti USB 3 greitį, todėl „iPhone 15 Pro“ serijos telefonuose palaikoma daug didesnė perdavimo USB-C laidu sparta.

 

„Topo centro“ specialistai pastebi, kad pirkėjai savo telefonus vis dažniau atsinaujina tam, kad gautų aukštesnės kokybės kameras ir šiemet „Apple“ šioje vietoje patobulėti pasistengė itin smarkiai. Dėl glaudžios techninės ir programinės įrangos integracijos, pažangios „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ kamerų sistemos gali drąsiai konkuruoti net ir su profesionaliais fotoaparatais. Išskirtinė 48 MP pagrindinė kamera, sukurta išskirtinai tik „iPhone 15 Pro“ serijos telefonams, suteikia naudotojams dar daugiau lankstumo dėl galimybės fiksuoti fantastiškus vaizdus tiek dieną, tiek naktį. Pagrindinė kamera leidžia naudotojams naudoti tris skirtingus židinio nuotolius, 24 mm, 28 mm ir 35 mm, ar pasirinkti vieną iš jų kaip naują numatytąjį. „iPhone 15 Pro“ turi 3 kartus priartinti galinčią teleobjektyvo kamerą, o „iPhone 15 Pro Max“ suteikia galingiausią kada nors „iPhone“ įdiegtą optinį priartinimą, leidžiantį vaizdą priartinti net 5 kartus. Tokia kamerų sistema puikiai tinka stambiems planams, laukinės gamtos nuotraukoms ir veiksmui iš didesnio atstumo fiksuoti.

 

Be jokios abejonės, „iPhone 15 Pro“ bei „15 Pro Max“ turi ir visus privalumus, kuriuos gavo įprasti „15“ bei „15 Plus“ modeliai: automatinį portretinio režimo informacijos užfiksavimą, USB-C jungtį, „Dynamic Island“ ir t. t.

 

iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ bus galima įsigyti keturių nuostabių spalvų: juodo titano, balto titano, mėlyno titano ir natūralaus titano. Šie įrenginiai „Topo centro“ parduotuvėse pasirodys jau nuo rugsėjo 29 dienos.

 

Pristatyti ir naujieji „Apple“ laikrodžiai

„Apple Watch“ yra daugeliui „Apple“ produkcijos naudotojų nepakeičiamas palydovas, padedantis milijonams žmonių rūpintis savo sveikata, fizine būkle ir saugumu. Jeigu manote, kad jums atėjo laikas atsinaujinti savo išmanųjį laikrodį, 9 kartos „Apple Watch“ gali tapti puikiu variantu.

 

Apple Watch Series 9“ naudoja visiškai naują ir būtent šiems išmaniesiems laikrodžiams sukurtą „S9 SiP“ lustą. Iki šiol galingiausias „Apple“ laikrodžio lustas užtikrina maksimalią spartą ir platesnį funkcionalumą: naują dvigubo bakstelėjimo gestą ir įrenginyje integruotą „Siri“ asistentą su galimybe privačiai ir saugiai pasiekti savo kasdienės sveikatos būklės duomenis. Na, o išplėstinės sveikatos funkcijos šiame laikrodyje leidžia stebėti deguonies kiekį kraujyje, bet kuriuo metu atlikti EKG, matyti, kiek laiko praleidžiama REM miego būsenoje ir kt. „Apple Watch Series 9“ turi naują 4 branduolių „Neural Engine“ dirbtinio intelekto procesorių, kuris, palyginti su „Apple Watch Series 8“, mašininio mokymosi užduotis gali apdoroti iki dviejų kartų greičiau. Na, o dėl „S9 SiP“ energijos vartojimo efektyvumo „Apple Watch Series 9“ baterija gali nesunkiai atlaikyti visą darbo dieną.

 

Pažangi „Apple“ ekrano technologija leido padidinti maksimalų „Watch Series 9“ ekrano ryškumą net iki 2000 nitų – dvigubai daugiau nei „Series 8“. Todėl puikiai matyti laikrodyje rodomus vaizdus bus dar lengviau net ir esant pačiai ryškiausiai saulei. Tiesa, „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad šaltuoju metų laiku Lietuvoje daugiau naudos gali suteikti minimalus „Series 9“ laikrodžio pasiekiamas vos 1 nito ryškumas, kuris neakins jūsų net ir anksčiausią bei tamsiausią žiemos rytą.

 

Na, o norintys paties pažangiausio išmaniojo laikrodžio, galės rinktis „Apple Watch Ultra 2“, turintį visus „Watch Series 9“ privalumus bei itin tvirtą korpusą, baterijos tarnavimo laiką iki 72 valandų, net 3000 nitų ryškumą pasiekiantį ekraną ir atsparumą ekstremalioms sąlygoms. Naujieji laikrodžiai prekyboje pasirodys nuo rugsėjo 22 dienos.

 

 

Atnaujintos „AirPods Pro 2“ ausinės

Galiausiai, nedidelį atnaujinimą gavo ir žymiosios belaidės „Apple AirPods Pro 2“ ausinės. Svarbi naujųjų „AirPods Pro 2“ su USB-C ypatybė – atnaujintas ausinių ir jų dėklo IP54 sertifikatas. Tai reiškia didesnį atsparumą dulkėms ir vandeniui bei prakaitui, palyginti su praėjusių metų „AirPods Pro 2“, kurios turėjo IPX4 reitingą.

 

Be to, „AirPods Pro 2“ dabar palaiko adaptyvaus garso funkciją, taip pat personalizuoto garsumo ir pokalbio supratimo funkcijas. Nors įrenginio baterija tarnauja tiek pat, šias ausines galėsite įkrauti atvirkštiniu būdu iš „iPhone“ per USB-C jungtį. Šios ausinės prekyboje pasirodys nuo rugsėjo 22 dienos.

 

 

Didesnis dėmesys ekologijai

Visi rugsėjo 12 dieną pristatyti „Apple“ įrenginiai yra sukurti atsižvelgiant į aplinką ir ekologiją, o naujieji laikrodžiai yra pirmieji „Apple“ neutralūs anglies dioksido atžvilgiu įrenginiai. „Apple“ ir toliau siekia kad kiekvienas kompanijos kuriamas gaminys iki 2030 m. būtų neutralus anglies dioksido atžvilgiu, todėl bendrovė teikia pirmenybę švariai elektros energijai visoje tiekimo grandinėje ir kuria gaminius iš perdirbtų ar mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių medžiagų.

 

Naujuosiuose įrenginiuose naudojamas perdirbtas aliuminis, jų baterijose – perdirbtas kobaltas, o USB-C jungtyse – perdirbtas kobaltas. Svarbu ir tai, kad jau 99 proc. „Apple“ įrenginių pakuočių sudaro ekologiškos ir lengvai perdirbamos medžiagos.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“