„Apple“ pristatė naujuosius „iPhone“: kokie patobulinimai laukia?

„Apple“ pristatė naujuosius „iPhone“: kokie patobulinimai laukia?
Kraunama... 0 view(s)

„Apple“ pristatė naujuosius „iPhone“: kokie patobulinimai laukia?

„iPhone 13“ ir „iPhone 13 mini“ turėtų sudominti daugiau žmonių

 


Šiemet itin didelio susidomėjimo susilaukė tiek „iPhone 13“, tiek mažesnis „iPhone 13 mini“. „Apple“ savo naujuosius vidutinės klasės įrenginius patobulino būtent silpnosiose vietose, tad galima tikėtis, kad šie įrenginiai taps aktualesni daugeliui potencialių pirkėjų.

5,4 colių ekraną turintis „iPhone 13 mini“ ir 6,1 colių „iPhone 13“ bus labiau prieinami „iPhone“ variantai. Savo dizainu jie beveik nesiskiria nuo praeitos kartos modelių, tiesa, yra kiek storesni dėl didesnės baterijos talpos, tad dėl to senųjų ir naujųjų modelių dėklai nėra suderinami.

 

 

Didesnis ryškumas ir ekranas


Abu naujieji „iPhone“ turi „Super Retina XDR“ ekranus, kurie yra net 28 proc. ryškesni: iš viso jų ryškumas gali siekti net 1200 nitų, dėl ko HDR turinys atrodys itin įspūdingai. Žinoma, daugelis pastebės ir sumažėjusią ekrano iškirptę priekinėje įrenginių dalyje. Nuo šiol priekinė „TrueDepth“ kameros sistema užima mažiau vietos, o garsiakalbis, skirtas pokalbiams telefonu, buvo perkeltas kiek aukščiau. Būtent todėl naujieji „iPhone“ turi didesnius ekranus tokiame pačiame plote.

 

 

Galingiausias lustas telefonų rinkoje


Visi keturi naujieji „iPhone“, įskaitant pigesnius modelius, naudoja atnaujintą „A15 Bionic“ lustą, kuris šiuo metu yra galingiausias visoje išmaniųjų telefonų rinkoje. Visgi svarbiausias atnaujinimas, žinoma, yra kamera.

 

 

Atnaujinta kamera


Abu įrenginiai naudoja naują dvigubą kamerą su dvejais 12 MP raiškos sensoriais: vienas iš jų yra įprastas, antrasis – ypač plataus kampo. Įprastasis jutiklis gali užfiksuoti net 47 proc. daugiau šviesos nei „iPhone 12“ jutiklis, be to, naujieji „13“ ir „13 mini“ palaiko ir vaizdo stabilizacijos sistemą, kurią praeitais metais turėjo tik „Pro“ modeliai. Žinoma, daugeliui patiks ir tai, kad naujosios ypač plataus kampo kameros šiemet žymiai geriau veikia tamsoje. Mėgstantys filmuoti atras ir naująjį cinematinį režimą, leidžiantį perkelti fokusą nuo vieno objekto prie kito ypač sklandžiai, vos vienu prisilietimu. Žinoma, galėsite filmuoti ir 4K raiška, 60 kadrų per sekundę greičiu.

 

 

Baterija laiko žymiai ilgiau


Praeitais metais „iPhone 12 mini“ buvo kiek mažiau populiarus dėl savo trumpesnio baterijos tarnavimo laiko. Šių metų „mini“ modelis tarnauja net 1,5 val. ilgiau, o „iPhone 13“ gali atlaikyti iki 2,5 val. ilgiau nei praeitų metų modelis.

 

 

„13 Pro“ ir „13 Pro Max“ nesiūlo kardinalių pokyčių, bet patobulinimai verti dėmesio

 


Brangesni „13“ serijos „iPhone“ nuo savo pirmtakų dizainu skiriasi taip pat visai nedaug: ir šiuose įrenginiuose priekinėje dalyje sumažėjo iškirptė, tuo tarpu gale pasikeitė kamerų išdėstymas. Kitur pokyčiai kiek rimtesni. Vienas iš pagrindinių aspektų, dėl ko vertėtų rinktis „Pro“ modelius, yra atnaujinti ekranai: „13 Pro“ turi 6,1 colio, o „13 Pro Max“ – 6,7 colių ekraną. Abu įrenginiai naudoja OLED technologiją, yra žymiai ryškesni ir, svarbiausia, palaiko net 120Hz atnaujinimo dažnį, dėl ko vaizdas ekrane yra ypač sklandus.

Kaip visada, labiausiai atsinaujinti telefoną norėsis mėgstantiems fotografuoti ir filmuoti: visi „Pro“ modeliai gavo tas pačias programinės įrangos galimybes, kaip ir mažiau kainuojantys „iPhone“, tačiau „Pro“ modelius taip pat galėsite panaudoti makro fotografijai. Be to, net ir šiemet LiDAR jutiklį turi tik aukštesnės klasės „iPhone“.

 

 

Makro kadrų fiksavimas


Žinoma, visos trys „iPhone 13 Pro“ ir „13 Pro Max“ kameros yra visiškai atnaujintos: naujasis priartinimo jutiklis gali be kokybės praradimo priartinti vaizdą net 3 kartus, ypač plataus kampo kamera nuo šiol tamsoje veikia net 92 proc. geriau nei „12 Pro“ ir „12 Pro Max“. Be to, pirmą kartą istorijoje, „Apple“ leidžia su šiuo ypač plataus kampo jutikliu fiksuoti ir makro kadrus, priartėjus vos per 2cm atstumą. Na, o pagrindinis „Pro“ modelių sensorius prastame apšvietime fiksuoja iki 2 kartų daugiau informacijos nei senieji modeliai. Kitaip tariant, būtent kameroje pokyčių šiemet rasite daugiausiai.

Maloni staigmena laukia ir norėjusių ilgesnio baterijos tarnavimo laiko – „13 Pro“ veiks iki 1,5 val. ilgiau, tuo tarpu „13 Pro Max“ – net iki 2,5 val. daugiau nei pirmtakai. Turint omenyje tai, kad ir praeitų metų „Pro“ modeliai veikdavo gan ilgai, tai yra puikus rezultatas.

 

 

Atnaujinimai nedideli, tačiau verti dėmesio


Visi keturi naujieji „iPhone“ palaiko ir 5G ryšį, taip pat naujausius Wifi 6 ir Bluetooth 5.0 standartus. Kaip ir praeitais metais, įrenginiai bus suderinami su „MagSafe“ aksesuarais. Nors ekspertai sutinka, kad šiemet atnaujinimas nėra labai didelis, visgi daug kam jis gali pasirodyti vertas dėmesio, vien dėl pagerėjusios kameros kokybės ar pailgėjusio baterijos tarnavimo laiko.

„iPhone 13“ šeimyna „Topo centre“ pasirodys jau greitai, naujienas apie šiuos ir kitus naujuosius „Apple“ įrenginius sekite „Topo centro“ socialiniuose tinkluose.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“