„Apple“ pristatė „iPhone 14“ šeimyną: įspūdingos kameros ir atnaujinti ekranai

„Apple“ pristatė „iPhone 14“ šeimyną: įspūdingos kameros ir atnaujinti ekranai
Kraunama... 0 view(s)

„Apple“ pristatė „iPhone 14“ šeimyną: įspūdingos kameros ir atnaujinti ekranai

„iPhone 14“ pernelyg nestebina, tačiau patenkinti gali visų poreikius

 

Jeigu ieškote dizaino pokyčių, tai su „iPhone 14“ jų nerasite. Kaip ir kelis paskutinius metus, pigiausias standartinės „iPhone“ serijos modelis atrodo identiškai senajam. Visgi tai nereiškia, kad pokyčių nėra visiškai – tiesiog jie nėra taip lengvai pastebimi.

 

„iPhone 14“ perima kai kuriuos dalykus iš „iPhone 13 Pro“ kameros. Visų pirma, galima pastebėti didesnį 12 MP pagrindinį jutiklį ir 12 MP itin plataus kampo kamerą iš „iPhone 13 Pro“. Tuo tarpu asmenukių mėgėjus džiugins visiškai nauja 12 MP priekinė kamera su automatiniu fokusavimu.

 

Deja, jeigu svajojote apie naują procesorių, teks kiek nusivilti: „iPhone 14“ turi tą patį „A15 Bionic“ procesorių, kaip ir praėjusiais metais. „Apple“ manė, kad „A15“ yra pakankamai greitas, kad galėtų patenkinti „iOS 16“ poreikius ar leisti vartotojams žaisti sudėtingus 3D žaidimus, tad buvo nuspręsta procesoriaus nekeisti.

 

Tiesa, siekiant kompensuoti senojo lusto trūkumus, „Apple A15 Bionic“, skirtas „iPhone 14“ ir „14 Plus“ šeimai, paimtas tiesiai iš „iPhone 13 Pro“ su aukštesniu taktiniu dažniu ir papildomais grafikos apdorojimo branduoliais, lyginant su įprastu „iPhone 13“. Iš esmės – tai yra viskas. Beveik visais kitais aspektais „iPhone 13“ nuo „iPhone 14“ nesiskiria.

 

„iPhone 14 Plus“ – norintiems įspūdingo baterijos tarnavimo laiko ar tiesiog didesnio telefono

 

 „iPhone 14 Plus“ nuo „iPhone 14“ skiriasi visai nedaug. Taip, šis įrenginys turi didesnį 6,7 colių OLED ekraną. Tačiau jis vis dar yra 60 Hz, o ir paties įrenginio dizainas, iš esmės, yra identiškas. Net ir kameros „14 Plus“ modelyje yra tokios pačios. Tačiau vienas esminis skirtumas yra. Tai – baterija.

 

Vietoje 3279 mAh mažesniame modelyje, „14 Plus“ naudotojai galės džiaugtis net 4325 mAh baterija. Tai yra beveik tokio paties dydžio baterija kaip ir „iPhone 14 Pro Max“, tačiau „14 Plus“ turi 60 Hz ekraną vietoje mažiau taupaus 120 Hz ekrano. Tad jeigu ieškote tikro čempiono pagal baterijos tarnavimo laiką, tai neabejotinai yra „iPhone 14 Plus“.

 

„iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Plus“ – aukščiausios klasės kameros ir ekranai

 

„Pro“ serijos naujieji „iPhone“ telefonai gavo daugybę reikšmingų patobulinimų, palyginti su jų ne „Pro“ alternatyvomis. Dar vienerius metus iš eilės 120 Hz „ProMotion“ ekrano technologija išlieka „Pro“ serijos ekskliuzyvu. Bet tai tikrai dar ne viskas. Kaip pastebi „Topo centro“ ekspertai, „Pro“ modelius šiemet verta rinktis tiems, kas nori didesnio atsinaujinimo arba kam labai svarbu ekrano ir kamerų kokybė.

 

„Apple“ tikrai mėgsta naudoti tą patį dizainą kelis metus iš eilės – tai gali kiek erzinti tuos, kas nori ko nors visiškai naujo. Tačiau žmonės, kurie retai atnaujina savo telefoną, guodžiasi tuo, kad jų 4 metų senumo įrenginys vis dar atrodo beveik taip pat, kaip naujausias modelis.

 

Tiesa, senieji „13 Pro“ ir „13 Pro Max“ dėklai naujiems modeliams netiks dėl dviejų priežasčių: galinės kameros moduliai naujuose modeliuose yra didesni, o „Face ID“ išpjova ekrane priekyje buvo pakeista į piliulės formos išpjovą.

 

Ekrane aplink minimą išpjovą gali būti rodomi pasirinktiniai valdikliai ir kiti elementai, priklausomai nuo konteksto. Pavyzdžiui, jeigu klausysitės muzikos, salelė kiek išsiplės ir rodys atlikėjo albumo viršelį. Na, o kai joks valdiklis nėra rodomas, tai tiesiog tampa įprasta ekrano dalimi, kadangi „iPhone 14“ serija naudoja OLED ekranus, kurių kiekvienas pikselis gali būti išjungiamas ar įjungiamas individualiai.

 

Gera žinia ir tai, kad „Pro“ modeliai dabar turi ir visada įjungto ekrano režimą, nes dėl LTPO technologijos įrenginio ekrano atnaujinimo dažnis gali būti sumažintas iki 1 Hz, o tai reiškia, kad „Apple“ visada įjungto ekrano režimas baterijos beveik nenaudoja. Tai ta pati technologija, kurią „Apple“ naudoja „Apple Watch“ modeliuose. Jau keletą metų ją taip pat naudoja „Samsung“, „Google“, LG, „Asus“ ir daugelis kitų „Android“ telefonų gamintojų. Tad „Topo centro“ ekspertai džiaugiasi, kad „Apple“ šioje srityje pagaliau pasivijo kitus gamintojus.

 

 

Kaip ir kiekvienais metais, naujuose „iPhone Pro“ modeliuose didžiulis dėmesys skiriamas tobulinamoms kameroms. Nuo įprastų „iPhone 14“ modeliai, kaip ir praėjusiais metais, „Pro“ įrenginiai skiriasi priartinimo jutiklio ir LiDAR sensoriaus turėjimu, tačiau šiemet „Apple“ nustebino ir visiškai atnaujintu pagrindiniu jutikliu.

 

Vietoje anksčiau turėtos pagrindinės 12 MP kameros, šiemet „Apple“ panaudojo 48 MP sensorių. „Apple“ žada didžiulį patobulėjimą fotografuojant vakarais ar nakties metu, nes jutiklio pikseliai bus suskirstyti į grupes po 4 – vis tiek bus gaunama 12 MP raiškos nuotrauką, o kadangi pikseliai yra sugrupuoti, juose bus daugiau šviesos ir duomenų su mažiau triukšmo. Kitaip tariant, „Topo centro“ ekspertų teigimu, naujųjų „iPhone“ kameros naktį turėtų būti pastebimai geresnės nei senųjų modelių.

 

Kiek atnaujintas ir ypač plataus kampo sensorius – nuo šiol jis bus žymiai didesnis. „Apple“ teigia, kad vakarais tai leis fiksuoti net 3 kartus geresnes nuotraukas nei iki šiol. Visgi labiausiai „Apple“ fanus šiemet nustebino tai, kad tik „Pro“ modeliai gaus atnaujintus ir ypač galingus „Apple A16“ procesorius.

 

Naujieji „Apple“ lustai sukurti naudojant 4 nm procesą – tad jie naudos žymiai mažiau energijos. Tad naujieji „iPhone 14 Pro“ bus ne tik itin galingi, bet ir taupūs, tad tikimasi, jog „iPhone 14 Pro Max“ turės vieną iš geriausių baterijos tarnavimo laikų visoje telefonų rinkoje.

 

Atnaujinimai tikrai verti dėmesio

 

Visi keturi naujieji „iPhone“ palaiko ir 5G ryšį, taip pat naujausius Wifi 6 ir Bluetooth standartus. Kaip ir praeitais metais, įrenginiai bus suderinami su „MagSafe“ aksesuarais. Nors „Topo centro“ ekspertai sutinka, kad šiemet atnaujinimas nėra labai didelis, ypač jeigu kalbame apie ne „Pro“ modelius, daug kam atsinaujinti tikrai verta vien dėl smarkiai patobulintų kamerų, geresnio baterijos tarnavimo laiko ir, žinoma, ekranų.

 

„iPhone 14“ šeimyna „Topo centre“ pasirodys jau greitai, naujienas apie šiuos ir kitus naujuosius „Apple“ įrenginius sekite „Topo centro“ socialiniuose tinkluose.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“