„Apple“ pristatė atnaujintus procesorius ir visiškai pasikeitusius „MacBook Pro“ kompiuterius

„Apple“ pristatė atnaujintus procesorius ir visiškai pasikeitusius „MacBook Pro“ kompiuterius
Kraunama... 0 view(s)

„Apple“ pristatė atnaujintus procesorius ir visiškai pasikeitusius „MacBook Pro“ kompiuterius

Kardinaliai atnaujinti „MacBook Pro 14“ ir „MacBook Pro 16“


Žinome, kad didelio atnaujinimo „MacBook Pro“ asortimente laukė daugelis. Naujieji „MacBook Pro“ turi 14,2 arba 16,2 colių ekranus (priklausomai nuo pasirinkto modelio) ir sveria atitinkamai 1,59 arba 2,13 kg. Abu modeliai turi daugiau jungčių: HDMI, ausinių jungtį, tris Thunderbolt 4 USB-C jungtis ir netgi SDXC atminties kortelių skaitytuvą. Turintys senesnius „MacBook“ žino, kokia puiki yra „MagSafe“ jungtis, todėl grįžo ir ji – naujoji „MagSafe 3“ jungtis palaiko ir greitąjį krovimą, leidžiantį kompiuterį iki 50 proc. lygmens įkrauti vos per 30 minučių.


Neliko „Touch Bar“ valdymo skydelio virš klaviatūros, vietoje jų grįžo tradiciniai klaviatūros mygtukai. Na, o dėl plonesnių ekrano rėmelių atsirado ekrano iškirptė, panaši į esančią „iPhone“ telefonuose, joje rasite patobulintą Full HD raiškos kamerą. Tiesa, ji bus naudojama tik „MacOS“ valdymo juostai. Kalbant apie ekraną, jis naudoja atnaujintą mini-LED „Liquid Retina XDR“ technologiją kartu su „ProMotion“ 120Hz atnaujinimo dažniu. Žinoma, šiuose „MacBook“ kompiuteriuose galėsite pasirinkti naujus „M1 Pro“ ir „M1 Max“ procesorius, kuriuos išsamiai aptariame žemiau.


Naujuosius „MacBook Pro“ kompiuterius „Topo centre“ užsisakyti galima jau nuo spalio 19 d. Jeigu norite apie šiuos kompiuterius paskaityti daugiau, mūsų tinklaraštyje galite rasti kitą straipsnį, skirtą tik naujiesiems „MacBook Pro“.

 

 

Pastebimai galingesni „Apple“ lustai


„Apple“, kartu su naujausiais „MacBook“, pristatė ir savo atnaujintus lustus. „Apple M1 Pro“ lustas yra galingesnė „M1“ variacija su 8 arba 10 branduolių, net 6 vaizdo plokštės branduoliais ir kitais privalumais. „M1 Max“ turi tą patį 10 branduolių procesorių, kaip ir „M1 Pro“, tačiau galingesnę 24 arba 32 branduolių vaizdo plokštę (priklausomai nuo pasirenkamo modelio).


Tiek „M1 Pro“, tiek „M1 Max“ lenkia bene visus mobiliuosius procesorius rinkoje pagal galią, tuo tarpu pagal galios naudojimo ir galingumo santykį „M1 Pro“ ir „M1 Max“ yra neabejotinai geriausi lustai rinkoje. Šie procesoriai bus naudojami ne tik „MacBook“ kompiuteriuose, bet ir įprastuose „Mac“ modeliuose, kadangi savo galia „M1 Max“ lenkia net ir anksčiau naudotus ypač galingus 24 branduolių „Intel i9“ procesorius.


Lyginant su ypač galingu praeitais metais pristatytu „Apple M1“ lustu, „M1 Pro“ ir „M1 Max“ turi net 70 proc. galingesnį procesorių, tuo tarpu lyginant vaizdo plokščių galingumą, „M1 Pro“ senesnį „M1“ šiuo aspektu lenkia du kartus, o „M1 Max“ pirmąjį „Apple“ lustą pagal grafikos galingumą lenkia net 4 kartus.


Tai yra pirmieji „Apple“ procesoriai, kurie bus naudojami ir profesionalams skirtuose „Mac Pro“ kompiuteriuose. „M1 Pro“ ir „M1 Max“ turi geriausią energijos sunaudojimo ir galios santykį rinkoje, o jų atminties perdavimo greičiai lenkia net ir daugelį serveriams skirtų procesorių. „M1 Pro“ gali perduoti iki 200GB duomenų per sekundę, tuo tarpu „M1 Max“ atmintis gali veikti iki 400GB/s greičiu.


Kadangi šiems lustams naudojamas naujausias 5 nanometrų gamybos procesas, „M1 Pro“ turi net 33,7 mlrd. tranzistorių (dvigubai daugiau nei „M1“), o „M1 Max“ turi net 57 mlrd. tranzistorių. Tai reiškia, kad abu šie procesoriai yra ypač galingi, bet naudoja itin mažai energijos: „M1 Pro“ naudoja net 70 proc. mažiau energijos nei atitinkami „Intel“ ar „AMD“ procesoriai, o „M1 Max“ yra 40 proc. taupesnis nei jo artimiausi konkurentai.


Nesvarbu kurį procesorių pasirinksite, laukti jums niekada nereikės. Naujieji „MacBook Pro“ su „M1 Max“ gali perkoduoti „ProRes“ vaizdo įrašą net iki 10 kartų sparčiau nei praeitos kartos 16 colių „MacBook Pro“. Ir tokius galios skirtumus galėsite pastebėti kiekviename žingsnyje, ne tik dirbdami su sudėtingais vaizdo įrašais ar žaisdami žaidimus.

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“