„Android 12“: visos naujovės, kurios pasirodys šviežiausioje šios operacinės sistemos versijoje

„Android 12“: visos naujovės, kurios pasirodys šviežiausioje šios operacinės sistemos versijoje
Kraunama... 0 view(s)

„Android 12“: visos naujovės, kurios pasirodys šviežiausioje šios operacinės sistemos versijoje

Svarbiausios patvirtintos „Android 12“ naujovės

 

 

Paprastesnis dalinimasis bevieliu WiFi internetu

„Android 11“ suteikia galimybę dalintis savo WiFi internetu tiesiog nuskanuojant QR kodą, tačiau naujausioje „Android“ versijoje nereikės atlikti net ir šio veiksmo. Pakaks paspausti „Nearby“ mygtuką po QR kodu ir taip galėsite pasidalinti WiFi slaptažodžiu su kuo panorėsite. Nors QR kodo naudojimas nėra sudėtingas procesas, nuo šiol dalintis internetu bus dar paprasčiau.

 

Daugiau ekrano nuotraukų redagavimo galimybių

Jeigu turėjote „Pixel“ telefoną su standartine „Android“ versija, iki šiol ekrano nuotraukas galėdavote redaguoti su teptuko tipo įrankiu. „Samsung“ ar „Huawei“ įrenginiai visada turėdavo kiek daugiau funkcionalumo, tačiau su „Android 12“ versija visi savo ekrano nuotraukose galės pridėti teksto, jaustukų (angl. emoji), lipdukų (angl. stickers) naudojant tą patį įrankį. Galbūt tai nėra revoliucinis atnaujinimas, bet jo laukė daugelis įprastos „Android“ versijos naudotojų.

 

Vartotojo sąsajos modifikavimas pagal pasirinktą ekrano paveikslėlį

Vartotojo sąsajos modifikacijos sistema, naudojanti dominuojančią vartotojo pasirinktos ekrano fono nuotraukos spalvą, pagaliau buvo pritaikyta „Android 12“ operacinės sistemos versijoje. Įsivaizduokite – jūsų ekrano fone dominuoja oranžinė spalva. Pagal tai OS automatiškai parinks sistemos temą ir visi vartotojo sąsajos elementai turės oranžinės spalvos atspalvį. Remiantis nutenkintais duomenimis, šie pokyčiai bus pastebimi pranešimų juostoje, nustatymų meniu ir užrakinimo meniu. Dar kol kas nėra aišku, ar ši naujovė tikrai pasirodys galutinėje „Android 12“ versijoje, bet panašu, kad „Google“ su šia funkcija nuėjo jau per toli, kad jos atsisakytų.

 

AVIF formato palaikymas leis nuotraukoms užimti mažiau vietos

Panašu, kad iki šiol įprastu buvusio JPEG formato dienos jau suskaičiuotos. „Android 12“ pagaliau turi AVIF formato palaikymą, o šis formatas už JPEG pranašesnis ne tik mažesniu nuotraukų dydžiu, bet ir geresne jų kokybe. Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali skambėti kaip nereikšminga smulkmena, reikėtų nepamiršti, kad vis daugiau telefonų gamintojų atsisako Micro SD kortelių, o įrenginių kameros tampa vis aukštesnės raiškos, dėl ko nuotraukos nuolat užima vis daugiau vidinės atminties.

 

Į garsą reaguojantis vibracijos efektai

Naujojoje „Android 12“ versijoje „Google“ leis programų kūrėjams naudoti vibracijas kartu su garso efektais. Tai reiškia, kad į žaidimus, filmus ar vaizdo įrašus galėsite įsitraukti dar labiau, kadangi sprogimus, šūvius, nelygią trasą ir kitus efektus galėsite ne tik girdėti, bet ir jausti savo rankose.

 

Pranešimų juostos patobulinimai

„Android 12“ pagaliau turės ir atnaujintą pranešimų juostą, kuri ne tik geriau atrodys, bet ir turės patobulintą funkcionalumą. Visų pirma, „Android 12“ pranešimų juostoje yra keičiamos animacijos, o greitieji nustatymai tampa pasiekiami žymiai lengviau. Be to, paspaudus pranešimą, jūs būsite nukeliami tiesiai į aplikaciją, kadangi anksčiau kartais vartotojas būdavo priverčiamas laukti.

 

 

„Android 12“ funkcijos, apie kurias kol kas tik sklando gandai


Trumpai aptarkime ir funkcijas, kurios naujoje „Android“ versijoje galimai pasirodys, bet kol kas apie jas sklando tik gandai ir jokių įrodymų nėra:

  • Išmanesnis aplikacijų atminties valdymas. Teigiama, kad „Android 12“ versijoje atsiras aplikacijų įmygio (angl. hibernation) režimas, panašus į tai, ką matydavome senuosiuose „Nextbit“ telefonuose – nenaudojamos aplikacijos bus iškeliamos į debesį ir todėl jų jums nereikės šalinti. Na, o vos tik tos aplikacijos prireiks, ją galėsite greitai atsisiųsti.
  • Riboto tinklo režimas telefonams ir planšetėms su mobiliuoju ryšiu. Dar viena galimai naujojoje „Android“ versijoje pasirodysianti funkcija leis jums kontroliuoti, kurios aplikacijos turės prieigą prie interneto ir taip užtikrinti savo privatumą.
  • Slenkančios ekrano nuotraukos užfiksavimas. Nors apie šią funkciją kalbama dar nuo „Android 10“ laikų, iki šiol jos dar nesame matę. Visgi dabar kalbama, kad ji pasirodys būtent „Android 12“ versijoje.
  • Atnaujintas dizainas. Nors kol kas „Android 12“ atrodo labai panašiai į praeitais metais išleistą 11 versiją, galimai šioje „Android“ versijoje pamatysime kiek atnaujintą vartotojo sąsajos dizainą, o ne tik jos modifikavimo galimybes pagal pasirinktą ekrano foną.
  • Patobulintas privatumas. Galimai „Android“ OS pagaliau turės galimybę atjungti tam tikrus telefono sensorius, taip pat naujoji OS galės pranešti apie naudojamą kamerą ir mikrofoną. Visgi kol kas nėra aišku, kaip vartotojai galės pasiekti šias galimybes.


Taigi, iki „Android 12“ galutinės versijos pasirodymo laukti liko ne tiek ir daug. Kurių naujovių savo telefone ar planšetėje labiausiai pasigendate jūs?

© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“