6 daiktai, kuriuos galima padovanoti senjorams

6 daiktai senjorams
Kraunama... 0 view(s)

6 daiktai, kuriuos galima padovanoti senjorams

Dulkių siurblys-robotas leis gyventi švariau su mažiau pastangų


Per pastaruosius kelis metus dulkių siurbliai-robotai tapo vienais iš mėgstamiausių lietuvių namų technikos įrenginių. Visų pirma, reikėtų pastebėti, kad šiuolaikiniai siurbliai-robotai savo galingumu beveik neatsilieka net ir nuo įprastų siurblių, tačiau jie gali būti įjungiami automatiškai ir išsiurbti grindis kiekvieną dieną. Be to, kai kurie įrenginiai, pavyzdžiui, „Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro“, gali ne tik siurbti, bet ir išplauti grindis. Siurbliai-robotai gali gerokai palengvinti senjorų buitį ir užtikrinti švarą namuose be didelių pastangų. Kadangi ganėtinai aukštos klasės siurbliai-robotai kainuoja vos 300-400 eurų, tai yra fantastiška investicija.

 

 

Langų valytuvas-robotas – viena populiariausių prekių senjorams


Nors langų valytuvai-robotai vis dar yra mažiau populiarūs nei savaeigiai siurbliai, „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad juos ypač aktyviai perka senjorai ar jų vaikai savo tėvams. Tokį daiktą senjorams apsimoka pirkti ne tik todėl, kad jie leidžia lengviau palaikyti švarą namuose, bet ir dėl to, kad langų valymas yra ganėtinai rizikinga veikla – lipant ant palangės ir netikėtai praradus sąmonę (kas ypač lengvai gali nutikti vasaros metu), galima rimtai susižeisti. Tad vos kelis šimtus eurų kainuojantis robotas – puiki investicija į komfortą ir saugumą.

 

 

Išmanieji laikrodžiai su SOS funkcionalumu


Daugelis išmaniųjų laikrodžių turi SOS greitosios pagalbos iškvietimo funkciją vos vienu mygtuko paspaudimu. Tiesa, kai kurie laikrodžiai, tokie kaip naujausi „Apple Watch“, „Samsung Galaxy Watch 4“ ar „Galaxy Watch 5“, „Garmin Forerunner 45S“ ir kai kurie kiti modeliai turi automatinį avarijos ar kritimo nustatymą. Kitaip tariant, jeigu nukristumėte ir kelioliką sekundžių nesikeltumėte, toks laikrodis iškviestų greitąją pagalbą į jūsų lokaciją. Nors toks funkcionalumas gali išgelbėti bet kieno gyvybę, savaime suprantama, kad senjorai turi padidintą riziką, tad jiems toks daiktas gali būti ypač naudingas. Be to, daugelis išmaniųjų laikrodžių šiais laikais turi ir daugybę kitų naudingų funkcijų: žingsnių skaičiavimą, deguonies kiekio kraujyje nustatymą, priminimus ar žadintuvą.

 

 

Elektroninė knygų skaityklė leis skaityti daug patogiau


Senjorai dažnai skundžiasi suprastėjusia rega, dėl ko skaityti knygas, žurnalus ar laikraščius gali darytis vis sunkiau. Žinoma, akiniai gali padėti, tačiau dažnai knygų raidės vis tiek būna nepatogiai mažos ir todėl senjorams skaitymas gali teikti vis mažiau malonumo. Tokiu atveju elektroninė knygų skaityklė, tokia kaip „Amazon Kindle“, gali būti puikiu ir labai nebrangiu problemos sprendimu. Tokiuose prietaisuose šrifto dydį pakeisti galima vos per kelias sekundes, be to, skaityklės turi ir ekrano apšvietimo funkciją, o ir pačios elektroninės knygos dažniausiai yra gerokai pigesnės (neretai jos būna ir nemokamos) už tradicines knygas, o jų pasirinkimas yra žymiai didesnis. Negana to, el. knygų skaitykles galima naudoti ir portalų ar žurnalų skaitymui, tad toks įrenginys gali gerokai supaprastinti skaityti mėgstančio senjoro gyvenimą.

 

 

Išmanūs durų skambučiai patogesniam namų saugumui


Išmanieji durų skambučiai yra ganėtinai nebrangūs, lengvai įmontuojami ir itin naudingi senjorams, nes suteikia papildomą saugumo ir patogumo lygį. Toks įrenginys leidžia senjorams matyti lankytojus ir kalbėtis su jais neatidarant durų. Tai ypač naudinga žmonėms, kurie gali jaustis pažeidžiami atidarydami duris arba kurie yra riboto judrumo ir jiems sunku greitai prieiti prie durų. Be to, tokie prietaisai dažniausiai turi automatinį judesių nustatymą – ši funkcija leidžia gauti pranešimą vos tik pastebėjus judesį prie durų. Galiausiai, kai kurie išmanieji durų skambučiai turi vaizdo įrašymo funkciją, kuri gali būti naudinga įsilaužimo ar kito saugumo incidento atveju.

 

 

Kapsulinis kavos aparatas – tiems, kas nori tik mėgautis gėrimais


Kapsulinis kavos aparatas yra fantastiškas prietaisas senjorams, leidžiantis itin lengvai pasigaminti ne tik skirtingus kavos gėrimus, bet ir arbatą. Tereikia įdėti bet kurią pasirinktą kavos ar arbatos kapsulę ir vos po minutės ar dviejų galima bus mėgautis tobuloje temperatūroje pagamintą aukštos kokybės kavą ar arbatą. Tai bene paprasčiausias variantas kavos ir arbatos mėgėjams, kadangi ir tvarkymo procesas yra labai nesudėtingas – tereikia išmesti kapsulę ir viskas! Ieškote nebrangaus ir kompaktiško varianto? „Topo centro“ ekspertų teigimu, „NESPRESSO Essenza Mini“ turi bene geriausią kainos kokybės santykį ir puikiai tinka tiems, kas nori paprasto, bet patikimo įrenginio.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“