5 geriausi nešiojami kompiuteriai studentams

5 geriausi nešiojami kompiuteriai studentams
Kraunama... 0 view(s)

5 geriausi nešiojami kompiuteriai studentams

MacBook Air 13“ su „M2“ procesoriumi – pasirinkimas, kuris nenuvils nei vieno

 

Taip, tai yra brangus kompiuteris. Tačiau nuvilti jis gali tik tuo atveju, jeigu jums reikia specifinių tik „Windows“ operacinės sistemos palaikomų programų. „MacBook Air“ visada buvo gan populiariu pasirinkimu tarp studentų su didesniu biudžetu, bet naujieji „MacBook“ kompiuteriai turi vieną svarbų privalumą, lyginant su senaisiais modeliais: itin galingą „Apple M2“ procesorių.

 

Dėl to „MacBook Air 13“ savo galia prilygsta daugeliui žymiai didesnių ir sunkesnių nešiojamų kompiuterių, tačiau tuo pačiu naudoja daug mažiau energijos ir todėl šio įrenginio baterija tarnauja itin ilgai: „Apple“ teigimu, naršyti be sustojimo galėsite net iki 15 valandų. Tad net nėra abejonių, kad daugeliui studentų tai yra geriausias galimas pasirinkimas, be problemų atitranausiantis visus studijų metus. Nesirinkti šio kompiuterio galima tik dėl dviejų priežasčių: jums tikrai reikia „Windows“ arba turite kiek mažesnį biudžetą.

 

ASUS Vivobook 15 OLED“ su „Intel i3“ – geriausias įrenginys užrašams

 

Nors „Vivobook 15“ su „Intel i3“ procesoriumi nekainuoja net ir 600 eurų, pagal daugelį kitų aspektų jis be jokių abejonių konkuruoja aukščiausioje klasėje. Tvirtas, aukštos kokybės, lengvas ir kompaktiškas korpusas bei šviečianti klaviatūra džiugins kiekvieną. Žinoma, svarbiausias šio įrenginio aspektas yra 15,6 colių Full HD raiškos OLED ekranas, tobulai atkuriantis juodą spalvą. Tokį ekraną turi ne kiekvienas ir gerokai brangesnis kompiuteris, todėl daug laiko leidžiantys prie ekranų, turėtų atkreipti dėmesį. Taip, su „Intel i3“ procesoriumi ir integruota grafika žaidimų pažaisti daugeliu atveju nepavyks, tačiau užrašams, darbui su „Excel“ ir panašiomis programomis tokio kompiuterio yra per akis. Tad jeigu jums nereikia daug galios, tačiau vis tiek norite kokybiško ekrano ir korpuso, tai yra puikus variantas.

 

 

MSI GP66 Leopard“ – norintiems žaisti žaidimus ar dirbti su grafika

 

Neturite griežto biudžeto ir užrašai jūsų studijose nėra prioritetas? Reikalinga didžiulė galia dirbant su grafika arba tiesiog mėgstate žaisti žaidimus? Tokiu atveju vienas iš geriausių variantų rinkoje yra „MSI GP66 Leopard“. Nors tai yra itin galingas žaidimų kompiuteris, jis sveria mažiau nei 2,4kg ir yra gan kompaktiškas, todėl tinka ir kelionėms. Tiesa, kasdien jį nešti į studijas „Topo centras“ nerekomenduoja, kadangi tokio kompiuterio baterija visą dieną greičiausiai neištarnaus.

 

„Intel i7“ procesorius, 16GB RAM, 1TB talpos SSD ir „Nvidia RTX 3080“ vaizdo plokštė, kuri yra viena galingiausių rinkoje ir ne tik leidžia žaisti praktiškai visus žaidimus aukščiausiais grafikos nustatymais, bet ir dirbti grafiškai intensyvius darbus: redaguoti vaizdo įrašus, užsiimti projektavimu, modeliavimu ir t. t. Tai yra vienas iš tų variantų tiems, kas nori galios ir turi didžiulį biudžetą.

 

Lenovo IdeaPad Gaming 3“ – turintiems ribotą biudžetą, bet ieškantiems galios

 

Neturite neriboto biudžeto, bet vis tiek ieškote kažko ypač galingo, ką galėtumėte naudoti ir žaidimams, ir darbui su grafika? „Lenovo IdeaPad Gaming 3“ yra puikus pasirinkimas galintiems investuoti 800 eurų. „Intel i5-11300H“ procesorius, 8GB RAM, 512GB talpos SSD ir daugeliui žaidimų pakankamai galinga „Nvidia RTX 3050“ vaizdo plokštė turėtų patenkinti daugelio poreikius. Be abejo, jeigu dirbsite su grafika, kartais vis tiek teks kiek luktelėti, bet didelių problemų neturėsite ir galėsite naudotis visomis programomis.

 

Microsoft Surface Laptop GO“ – norintiems kompaktiškiausio varianto

 

Jums svarbiausia mobilumas? „Microsoft Surface“ kompiuterių šeimynai priklausantis ir 12,4 colių ekraną turintis „Surface Laptop GO“ kompiuteris sveria vos 1,11 kg ir yra pastebimai lengvesnis už daugelį konkurentų. 10 kartos „Intel“ procesorius stabilų ir sklandų darbą visose programose ir netgi leis jums žaisti paprastesne grafika pasižyminčius žaidimus. Na, o net iki 13 valandų tarnaujanti baterija garantuos komfortišką darbą tiek įprastomis dienomis universitete ar kolegijoje, tiek kelionėse.

 

Tad jeigu ieškote kompiuterio modelio, kuris būtų tiesiog kaip įmanoma lengvesnis ir kompaktiškesnis, tai yra puikus variantas. Tačiau „Topo centro“ ekspertai pastebi, kad su šiuo kompiuteriu sudėtingų ir daug galios reikalaujančių darbų atlikti tikriausiai nepavyks, kadangi „Surface Laptop GO“ turi tik 4GB operatyviosios atminties.

 

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“