4 patarimai, padėsiantys atrasti tobulą dovaną artimam žmogui

4 patarimai, padėsiantys atrasti tobulą dovaną artimam žmogui
Kraunama... 0 view(s)

4 patarimai, padėsiantys atrasti tobulą dovaną artimam žmogui

Pabandykite išspręsti problemą

 

Viena didžiausių klaidų, kurias darome pirkdami dovanas kitiems (ar netgi sau), yra ta, kad manome, jog dovanodami daugiau daiktų, padarysime žmones laimingesnius. Visgi daiktai laimės nesuteikia – laimę pasiekti galime tada, kai mūsų gyvenime nebėra problemų. Tad bandykite apie tai galvoti ir ieškodami tinkamos dovanos mylimam žmogui.

 

Sprendžiama problema gali būti labai paprasta ir kasdieniška. Galbūt jums artimas žmogus dažnai skundžiasi šviesa iš lauko miegant – tokiu atveju galima dovanoti žaliuzes ar užuolaidas. O gal dėl naujo augintinio namuose pilna plaukų? Dulkių siurblys-robotas gali tapti nuostabiu pagalbininku.

 

Be abejo, problemos gali būti ir kiek rimtesnės. Tai gali būti fizinis skausmas (sprendimas gali būti ir masažai, ir masažinės kėdės), vaikų priežiūra ir daugybė kitų dalykų. Jeigu dovana sprendžia kokią nors žmogaus problemą, ji tikrai nenuvils.

 

Tik nesukelkite daugiau problemų

 

Žmonės nemėgsta priimti sprendimų, todėl nesirinkite dovanos, kuri priverstų tai daryti. Pirkdami žmogui dovanų kuponą, jūs suteikiate jam problemų, nes sprendimų priėmimo naštą perkeliate jam. Dovanų kuponas yra geras sprendimas tik tuo atveju, jeigu žmogus žino, kad nori tam tikros kategorijos daikto, tačiau dar nėra išsirinkęs konkretaus pirkinio. Pavyzdžiui, „Topo centro“ dovanų kuponas gali būti tinkama dovana tuomet, kai jūsų mylimas žmogus nori naujo dulkių siurblio, tačiau dar nėra išsirinkęs, kurio tiksliai siurblio norėtų.

 

Dažnai dovanojami ir dovanų kuponai, skirti įvairioms patirtims išbandyti. Tiesa, nemaža dalis tokių kuponų neturi tikslios datos. Tad, jeigu turite galimybę ir dovanojate tokį kuponą, suplanuokite tikslią datą, kada jūsų artimas žmogus ta veikla turėtų užsiimti. Tokiu atveju, vienu sprendimu bus mažiau, o ir galėsite būti labiau užtikrinti, kad jūsų dovana bus tikrai panaudota. „Topo centro“ specialistai pastebi, kad nemaža patirčių dovanų kuponų be tikslios datos dalis yra niekada taip ir nepanaudojami.

 

Nebūkite savanaudžiai

 

Kaip keistai beskambėtų, dovanas dažniausiai renkamės savanaudiškai. Norime padėkų už tai, kad esame puikūs žmonės, todėl perkame dovanas su daugiausiai „blizgučių“. Dažnas pasirenka dovanoti daiktą, kuris suteiktų žmogui didžiausią džiaugsmą trumpuoju laikotarpiu. Problema ta, kad toks trumpalaikis džiaugsmas išblėsta, o gavėjui tenka tvarkytis su tuo, kas liko.

 

Tad rinkitės praktiškas dovanas, kurios tarnauja ilgai. Pavyzdžiui, naudinga elektronika, buitinė technika, kasdien naudojami daiktai, augalai. Tyrimai rodo, kad tokios ilgą laiką džiaugsmą teikiančios dovanos ilgainiui sukuria dovanos gavėjui didesnį dėkingumo jausmą nei dovanos, kurios sukuria tik trumpalaikį įspūdį.

 

Geriausia dovana artimam žmogui – laikas

 

„Aš turiu viską, ko man reikia. Užtenka, kad pabūtum su manimi.“ Kiek kartų šitokią frazę esate girdėję iš savo tėvų, antrosios pusės ar kitų artimųjų? Visgi dažnas tokį pasakymą supranta neteisingai ir tuomet su dovana gerokai persistengia. Tačiau iš tiesų tokiu atveju atsakymas yra ganėtinai paprastas – dovanokite tokiam žmogui tai, ko jis prašė – daugiau laiko su jumis. Laikas yra vertingesnis už pinigus. Visada galite gauti daugiau pinigų, bet negalite gauti daugiau laiko su artimaisiais.

 

Tad suplanuokite kokybiškai praleisti kartu laiką: tai gali būti vakarienė, išvyka ar kelionė į užsienį. Tiesa, tai gali būti ir koks nors daiktas, kuris padėtų kartu leisti laiką dažniau: televizorius, stalo žaidimai, žaidimų konsolė, kavos aparatas. Na, arba tai gali būti daiktas, kuris sutaupytų jūsų artimam žmogui laiko: dulkių siurblys-robotas, langus valantis robotas ir t. t.

 

Antra pusė, tėvai ar vaikai mano, kad geriausia dovana yra...

 

„Topo centro“ specialistai su dovanų ieškančiais pirkėjais susiduria nuolat. Tad jeigu net ir paskaitę šį straipsnį turite problemų bandydami sugalvoti tinkamą dovaną savo artimam žmogui, galite pasvarstyti apie šiuos įrenginius, kadangi jie dovanojami itin dažnai:

- Žaidimų kompiuteriai ir priedai vyrams bei vaikams.

-„Dyson“ plaukų priežiūros įrankiai moterims.

- Išmanūs el. dantų šepetėliai visiems.

- „Apple iPhone“ ir kiti telefonai visiems.

- Dulkių siurbliai-robotai bet kuriam savo namus turinčiam žmogui.

- Išmanieji laikrodžiai ir apyrankės tinka kiekvienam.

- Automatiniai kavos aparatai tinka kavos mėgėjams.

- VR akiniai „Oculus Quest 2“ yra puiki dovana technologijų mylėtojams.

- Ausinės tinka muzikos mėgėjams.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“