3 unikalūs patiekalai, kuriuos galite pagaminti su savo ekonomiška gruzdintuve

3 unikalūs patiekalai, kuriuos galite pagaminti su savo ekonomiška gruzdintuve
Kraunama... 0 view(s)

3 unikalūs patiekalai, kuriuos galite pagaminti su savo ekonomiška gruzdintuve

Įdarytos paprikos greitai ir paprastai

 

Nesvarbu, ar tai būtų pusryčiai, pietūs, ar vakarienė, įdarytos paprikos yra išbandytas, universalus patiekalas, kurį galima paruošti itin greitai, ypač kai tai daroma su gruzdintuve.

 

Tokiam patiekalui reikia nemažai ingredientų, tad pasiruoškite:

500g vidutinio dydžio bulvių, nuluptų ir supjaustytų 2cm gabalėliais.

Ketvirtadalis stiklinės augalinio aliejaus.

2 šaukšteliai geltonųjų garstyčių sėklų.

1 valgomasis šaukštas maltos ciberžolės.

1 šaukštelis kario miltelių.

1 šaukštelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių.

2 plonais griežinėliais supjaustytų žaliųjų paprikų.

400g maltos jautienos.

1 puodelis atšildytų šaldytų žirnelių.

1 šaukštas cukraus

1 valgomasis šaukštas baltojo acto.

6 raudonosios ir (arba) geltonosios paprikos, perpjautos išilgai per pusę.

Trečdalis stiklinės graikiško jogurto.

3 sutrintos česnako skiltelės.

 

Pradėkite nuo įdaro gaminimo. Sudėkite bulves į puodą ir užpilkite šaltu gerai pasūdytu vandeniu. Užvirkite vandenį, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite bulves 15 minučių arba kol išvirs. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Keptuvei įkaitus, suberkite garstyčių sėklas ir išmaišykite – jos beveik iš karto pradės spragsėti. Pusę sėklų išskobkite ir pasilikite. Dabar suberkite ciberžolę, kario miltelius, pipirus, česnaką, čili ir retkarčiais pamaišydami kepkite 1 minutę arba kol pasklis kvapas.

 

Tuomet į keptuvę sudėkite jautieną. Kepkite ir maišykite 5 minutes arba kol jautiena paruduos ir taps auksinės spalvos. Įmaišykite bulves, žirnelius, cukrų ir actą. Tada 220 laipsnių temperatūros gruzdintuvėje 10 minučių palaikykite paprikas. Išimkite iš jų sėklas, pripildykite įdubas įdaru ir įdėkite paprikas atgal į savo gruzdintuvę. Kepkite tol, kol paprikos apskrus ir taps traškios. Tuo tarpu sumaišykite jogurtą, pasiliktas garstyčių sėklas ir česnaką. Paprikas pateikite su jogurtu ir skanaukite!

 

Pasigaminkite dviejų ingredientų picos tešlą

 

Turint „AirFryer“, picos tešlą pagaminti gali būti itin paprasta. Tešlai paruošti sumaišykite vieną puodelį savaime kylančių miltų ir vieną puodelį graikiško jogurto.

 

Kai ingredientai taps tešlos konsistencijos, iškočiokite ją ir padėkite ant kepimo popieriaus į gruzdintuvės krepšį. Kepkite tešlą 200 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių, apverskite įpusėjus kepimui. Viskas – jūsų tešla paruošta, o toliau jau galite remtis savo kūrybiškumu.

 

Pavyzdžiui, užtepkite pomidorų pastos ar savo pasirinktą padažą, uždėkite mocarelą, chorizo dešros, kitų priedų pagal savo skonį ir kepkite dar tris minutes. Tai – puikus užkandis tiems, kas galbūt neturi daug laiko, tačiau nori pasimėgauti nuostabia namine pica.

 

Su gruzdintuve galima pagaminti ir nuostabų pyragą

 

Jei tik turite kepimo formą, kuri telpa į gruzdintuvės krepšelį, galite greitai ir lengvai pagaminti pyragą. Toks gaminimo būdas leidžia išvengti smarkaus namų prikaitimo, kaip dažnai įvyksta naudojant orkaitę.

 

Pyrago tešlą ruoškite taip pat, kaip ir kepdami orkaitėje, tačiau nepamirškite, kad gruzdintuvėje pyragas iškepa greičiau nei orkaitėje, todėl tradicinės instrukcijos gali netikti ir svarbu patikrinti savo gaminį daugiausiai po 20 minučių kepimo.

 

Norint patikrinti, ar pyragas iškepė, į pyrago vidurį galite įsmeigti nedidelį iešmelį ar, pavyzdžiui, sušių lazdelę. Jei išorė kepa per greitai, uždenkite pyragą folija, kol jis baigs kepti. Neturite pyrago recepto? Ne problema. Ko gero, mėgstamiausias lietuvių pyragas yra obuolių pyragas:

 

Jums reikės 5 obuolių, pusės stiklinės cukraus (arba mažiau), 2 kiaušinių, stiklinės miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltų, 2 šauktų aliejaus, šiek tiek cinamono.

Supjaustykite obuolius.

Išplakite kiaušinius su cukrumi.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir tuomet juos sumaišykite su kiaušiniais.

Įpilkite aliejaus ir viską plakite iki vientisos masės.

Galiausiai visą masę kepimo formoje apibarstykite cinamonu.

 

Toks pyragas turėtų būti kepamas 170 laipsnių temperatūroje, apie 40 minučių – tačiau rekomenduojama tikrinti pyrago iškepimo lygį jau minėtu metodu.

 

Gruzdintuvė leis tuos pačius patiekalus pagaminti greičiau, patogiau ir ekonomiškiau

 

„Topo centro“ ekspertai pastebi, kad su gruzdintuve tuos pačius patiekalus beveik visada galima pagaminti greičiau, patogiau ir sunaudojant gan žymiai mažiau elektros energijos. Tiesa, verta pastebėti, kad kiekviena gruzdintuvė skiriasi savo sunaudojamos elektros kiekiu ir tai priklauso nuo įrenginio dydžio, naudojamos temperatūros ir kitų aspektų.

 

Štai pavyzdžiui „Cosori Premium 5.5 l XXL“ naudoja iki 1700 W galios, o kiek mažesnė „Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L“ naudoja 1500 W. Tiesa, universalesnius patiekalus, tokius kaip picos ar desertai, dažnai gaminti galimybę suteikia tik didesnės gruzdintuvės, tokios kaip „Cosori Premium 5.5 l XXL“ ar „PHILIPS Airfryer HD9870/20“.

 

Bet kuriuo atveju, elektros energijos su gruzdintuve tikriausiai sunaudosite mažiau nei su tradicine elektrine orkaite. Taip yra todėl, kad gruzdintuvės įkaista žymiai greičiau ir joms įšildyti bei tą šilumą palaikyti reikia žymiai mažesniame plote. Be to, šie įrenginiai neretai sutaupo net iki 30 minučių gaminimo laiko.

 

Tad gruzdintuvė gali gerokai pagerinti jūsų mitybą: joje maistas gali būti kepamas beveik be aliejaus, kepimas reikalauja mažiau laiko, o tai reiškia, kad galėsite gaminti sudėtingesnius ir skanesnius patiekalus užtrunkant žymiai mažiau laiko. Tai – labai universalus įrenginys, kuriame kepti galite tikrai ne tik vištieną ar bulvytes!

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“