3 skirtingų blynų tipai: kaip pagaminti?
Mieliniai blynai – absoliuti klasika
Pradėkime nuo absoliučios klasikos ir ganėtinai įprasto blynų recepto. Tokiems blynams pagaminti jums reikės:
• 4 puodelių universalių miltų mišinio;
• 3 arbatinių šaukštelių greitai kylančių mielių;
• 2 arbatinių šaukštelių cukraus;
• 2 arbatinių šaukštelių druskos;
• 3 puodelių šilto pieno;
• 2 plaktų kiaušinių;
• 1⁄4 puodelio ištirpinto sviesto.
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Supilkite pieną, kiaušinius ir sviestą ir plakite 2 minutes. Gautą masę uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kol pakils (tai turėtų užtrukti apie 30 minučių). Tešlą pilkite po 1/2 puodelio ant lengvai aliejumi pateptos karštos keptuvės. Apverskite, kai ant blynų viršaus susidarys burbuliukai. Kepkite, kol antroji pusė taps aukso spalvos.
Ko gero, mieliniai blynai daugeliui asocijuojasi su vaikyste. Tiesa, galbūt prisimenate ir klasikinius čirvinius blynus? Naudodami šį tešlos receptą ir čirvinių blynų keptuvę MIGIRIS, galėsite pagaminti tokius blynus, kokius valgėte vaikystėje!
Veganiški blynai, kurie niekuo neatsiliks nuo įprastų
Vis daugiau žmonių pasaulyje renkasi maitintis veganiškai, tačiau tai nereiškia, kad reikėtų asisakyti kokių nors patiekalų. Veganiškiems blynams reikalingi šie ingredientai:
• 125 g miltų;
• 2 arbatiniai šaukšteliai ekologiško cukraus;
• 1 šaukštas kepimo miltelių;
• ½ arbatinio šaukštelio druskos;
• 1 puodelis augalinio pieno (240 ml);
• 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto;
• 1 arbatinis šaukštelis vanilės;
• klevų sirupas.
Į vidutinio dydžio dubenėlį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite. Į kitą dubenį supilkite savo pasirinktą augalinį pieną, obuolių sidro actą, vanilę ir išmaišykite. Gautus mišinius sumaišykite ir plakite iki vientisos masės.
Beje, jeigu neturite jokių specialių įrankių tešlai plakti, tai dažniausiai daryti galite ir su savo turima kokteiline. Pavyzdžiui, SAGE SPB620 be problemų susitvarko net ir su tankiausia tešla dėl naudojamų specialių „Kinetix“ peiliukų.
Suplakę tešlą, leiskite jai pailsėti 5 minutes. Į keptuvę ant vidutinės ugnies supilkite apie ½ puodelio (65 g) tešlos. Kai viršus pradės burbuliuoti, apverskite blyną ir kepkite, kol jis taps auksinis. Tokius blynus galima patiekti su klevų sirupu ar praktiškai bet kuriais kitais priedais, kuriuos naudotumėte ir įprastiems blynams.
Blynai su kefyru – tobulas variantas pusryčiams
Kai kurie blynai labiau tiks pusryčiams, kai kurie – vakarienei. Kefyrą savo sudėtyje turinti tešla puikiai tinka saldesniems rytiniams blynams ar netgi vafliams. Tokiai tešlai pagaminti jums reikės:
• 2 puodelių kefyro (galite naudoti braškių arba aviečių kefyrą);
• 2 puodelių universalių miltų mišinio;
• 1½ arbatinio šaukštelio sodos;
• ½ arbatinio šaukštelio druskos;
• ½ puodelio pieno arba pasukų;
• 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
• 2 lengvai plaktų kiaušinių;
• Šviežių vaisių, sviesto arba sirupo pagal skonį.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite kefyrą, pieną, vanilės ekstraktą ir kiaušinius. Sudėkite sausus ingredientus į dubenį ir išmaišykite tik tiek, kad sudrėktų. Tešla turėtų būti puri.
Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės temperatūros. Lengvai patepkite ją aliejumi, tada supilkite tešlą į keptuvę. Na, o jeigu gamindami norite kaip įmanoma mažiau laiko skirti tvarkymuisi, rekomenduojame SAGE SWM520 the No-mess vaflinę, kuri puikiai tinka vaflių kepimui naudojant identišką tešlos receptą ir kuri neabejotinai sutaupys jums laiko dėl savo specialaus griovelio persiliejančių produktų surinkimui bei nelimpančios dangos.
Kai vienoje blyno pusėje pasirodys burbuliukai, apverskite ir kepkite dar minutę ar dvi. Patiekite su sviestu, šviežiais vaisiais arba sirupu.