3 išskirtiniai patiekalai artėjančioms šventėms
Aviena su keptais pomidorais ir česnaku
Tai yra paprastas, bet labai skanus patiekalas, tiesiog tobulai tinkantis šaltam žiemos vakarui, kuomet norisi pajausti ir žiemos, ir Viduržemio jūros atmosferą. Jums bus reikalingi šie ingredientai:
• Vyšniniai pomidorai – 1 stiklinė.
• Česnako skiltelės ½ stiklinės.
• Čiobreliai – 12 šakelių.
• Alyvuogių aliejus – 2 valg. šaukštai.
• Druska, pipirai, kmynai ir apelsinai.
Gaminimo procesas yra ganėtinai nesudėtingas: didelėje keptuvėje suberkite pomidorus, čiobrelius, česnaką, aliejų, druską ir pipirus. Nulupkite apelsino žievelę ir supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Įdėkite avieną į keptuvę ir pagardinkite ją druska, pipirais, kmynais ar kitais mėgstamais prieskoniais, o tada įtrinkite mėsą apelsino žievele. Įdėkite keptuvę į 200 laipsnių orkaitę maždaug devyniasdešimčiai minučių – verta pastebėti, kad būtent su „NEFF B17VR22N1“ orkaite jūsų gaminamas patiekalas bus sultingas viduje ir traškus išorėje dėl „Vario Steam“ garų technologijos. Po visko, leiskite mėsai pailsėti maždaug penkioliką minučių. Supjaustytą avieną patiekite su pomidorais ir česnaku.
Skrudinta lašiša su citrusiniais vaisiais
Norite sveikos, tačiau labai skanios ir kiek egzotiškos vakarienės? Tai – puikus variantas, be to, šį patiekalą pagaminti yra stebėtinai paprasta. Jam tereikia šių produktų:
• 3 mandarinai.
• 1 citrina.
• Šviežias čiobrelis – 8 šakelės.
• Lašišos filė – 500 gramų.
• Medus – 1 valgomasis šaukštas.
• Pankolių sėklos – 1 valgomasis šaukštas.
• Druska ir pipirai.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, o tuo pat metu pjaustykite mandarinus ir citrinas. Juos sudėkite į kepimo skardos vidurį. Ant mandarinų suberkite šviežių čiobrelių, o tuomet dėkite lašišą. Vieno mandarino žievelę pabarstykite po dubenį, o po to supilkite iš mandarino išspaustas sultis. Į šį mišinį įpilkite medaus ir gerai viską išmaišykite. Pagardinkite lašišą druska ir pipirais ir kepkite dešimt minučių. Beje, jeigu norite šį patiekalą pagaminti dar efektyviau, greičiau ir sunaudojant mažiau energijos, vietoje orkaitės rekomenduojame naudoti vieną iš daugelio fritiūrinių, pavyzdžiui, „Xiaomi Mi Smart Air Fryer“.
Balto vyno ir rozmarinų padažas
Jei nesate tikri, ar norite išbandyti naują šventinį patiekalą, galbūt išdrįsite išbandyti naują padažo receptą? Šis nepaprastai skanus padažas yra ypač kvapnus ir neabejotinai pravers visose šventinėse vakarienėse.
Ingredientai:
• Sausas baltasis vynas – 1 puodelis.
• Vištienos sultinys – 1 puodelis.
• Nesūdyto sviesto – 4 šaukštai.
• Universalūs miltai – 1/3 puodelio.
• Rozmarinas – 2 šakelės.
• Druska ir pipirai.
Šį padažą pagaminti yra labai paprasta – tereikia viską sudėti į keptuvę ir 4-5 minutes švelniai sumaišyti. Pabaigai – įdėkite rozmarino šakeles. Padažą rekomenduojama naudoti su kalakutiena, vištiena ar kita mėsa – geriausia jį į patiekalą įpilti tol, kol jis dar yra keptuvėje ir tuomet leisti viskam 10-12 minučių pasitroškinti, kad padažo skonis įsigertų ir į patį patiekalą.