2024 m. Top 10 geriausių kavos aparatų: išskirtiniai modeliai

2024 m. Top 10 geriausių kavos aparatų: išskirtiniai modeliai
Kraunama... 0 view(s)

2024 m. Top 10 geriausių kavos aparatų: išskirtiniai modeliai

Kaip išsirinkti tobulą kavos aparatą jūsų namams?

 

Geriausio kavos aparato pasirinkimas prasidėti turėtų nuo įrenginio tipo. Šiuo metu rinkoje populiariausi automatiniai kavos aparatai, siūlantys puikę kokybės, kainos ir naudojimo paprastumo santykį. Turint tokį aparatą, kokybišką espresso, latte ar kapučino su šiuo aparatu galima bus pasigaminti vos paspaudus vieną mygtuką. Tiesa, šiuos aparatus kartais tenka tuštinti ir valyti – nors tai nėra labai sudėtingas procesas, norintys dar paprastesnio varianto dažnai pasirenka kapsulinius kavos aparatus.

 

Kapsuliniai kavos aparatai naudoja specialias kavos, arbatos ir kitų gėrimų kapsules. Šie įrenginiai užtikrina, kad jūsų geriami gėrimai bus visada vienodai skanūs. Be abejo, didžiausias tokių aparatų privalumas yra jų naudojimo paprastumas. Norite kito skonio ar kito gėrimo? Tiesiog įdėkite kitą kapsulę ir viskas! Be to, kapsuliniai kavos aparatai reikalauja daug mažiau priežiūros nei kiti aparatai.

 

Atkreipti dėmesį reikia ir į funkcionalumą. Paprastai galimybių kiekis yra vienas iš pagrindinių skirtumų, parodančių, kokie kavos aparatai yra geriausi, o kurie – kiek paprastesni. Mėgstate gėrimus su pienu? Tokiu atveju geriausias kavos aparatas jums yra tas, kuris turi pieno putojimo funkciją.

 

Jeigu turite didesnę šeimą, galima pirkti įrenginį su nustatymo išsaugojimo galimybe skirtingiems profiliams. Tokiu atveju kiekvienas šeimos narys gali pasigaminti mėgstamą gėrimą vos kelių mygtukų paspaudimu. Be abejo, šiais laikais vis daugiau gamintojų siūlo ir išmanias valdymo galimybes, kad kavą galėtume pagaminti netgi nebūdami namuose ar neišlipę iš lovos.

 

Geriausi automatiniai kavos aparatai: kokie jie?

 

Natūralu, kad geriausi automatiniai kavos aparatai nuo pigesnių įrenginių skiriasi daugybe aspektų.

 

  • Visų pirma, geriausi automatiniai kavos aparatai gali virti kavą optimalioje temperatūroje nuo maždaug 90 iki 98 laipsnių, kuri užtikrina geriausią skonį. Prastesni kavos aparatai dažnai verda kavą kiek žemesnėje temperatūroje, todėl išgaunama kava gali būti ne tokia skani.
  • Skiriasi malimo kokybė. Geriausi kavos aparatai naudoja aukščiausios klasės malūnėlius, kurie užtikrina vienodą ir pakankamai smulkų malimą. Tai yra itin svarbu norint paruošti skaniausią kavą. Pastebima ir tai, kad didžiausi kavos gurmanai mėgsta pirkti atskiras kavamales.
  • Geriausi kavos virimo aparatai turi įvairias funkcijas ir nustatymus, leidžiančius pritaikyti, pavyzdžiui, programuojamus ir išsaugomus nustatymus, kavos stiprumo reguliavimą, vandens filtravimą ir savaiminio išsivalymo funkcijas.
  • Aukščiausios klasės automatiniai kavos aparatai, tokie kaip „Jura“ automatiniai kavos aparatai, yra pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų. Atsiliepimai apie šiuos įrenginius dažnai išskiria ilgaamžiškumą ir paprastą priežiūrą.


Kapsulinių kavos aparatų privalumai 2024 metais

 

Kapsuliniai kavos aparatai dažnai yra perkami dėl kelių priežasčių: visų pirma, juos yra labai lengva naudoti: tereikia įdėti kapsulę, paspausti mygtuką, palaukti ir viskas. Kiekviena kapsulė yra pagaminta ir sandariai uždaryta taip, kad būtų kava būtų šviežia, tobulo malimo, svorio ir skonio, todėl kiekvienas kavos puodelis bus toks pat skanus kaip ir ankstesnis.

 

Be to, kapsulių asortimentas yra itin platus: galite rinktis iš skirtingų kavos pupelių, jų skrudinimo variantų ir netgi skirtingų gėrimų. Na, ir galiausiai, valyti šiuos aparatus užtrunka visai neilgai, kadangi jums nereikės tvarkyti kavos tirščių ar pan. Žinomiausi kapsuliniai kavos aparatai yra iš „Nespresso“, tačiau šioje kategorijoje dažnai geriausi – „DeLonghi“ kavos aparatai. Visgi galutinis pasirinkimas turėtų priklausyti nuo jūsų poreikių.

 

2024 metų geriausi kavos aparatai: ekspertų vertinimai

 

„Topo centro“ specialistai dalinasi geriausių kavos aparatų Top 10:

  • „Jura J8“ – aukščiausios klasės įrenginys, kurio „Coffee Eye“ funkcija nustato puodelio padėtį ir pagal tai pritaiko kavos meniu, o „P.A.G.2+“ malūnėlis turi aromato kontrolę ir leidžia akylai stebėti malimo konsistenciją.
  • SAECO Xelsis Deluxe SM8780“ leidžia pagaminti 22 kavos gėrimus, turi 6 profilius ir itin patogų valdymą.
  • PHILIPS 5400 LatteGo EP5444/90“ turi „LatteGo“ plakiklį, keramikinius malūnėlius ir „AquaClean“ filtrą.
  • DELONGHI DOLCE GUSTO PICCOLO XS“ – ieškantiems pigiausio kavos aparato, kuris vis tiek galės pagaminti skanią kavą greitai ir paprastai.
  • DELONGHI ELETTA EXPLORE ECAM450.86.T“ turi šalto brandinimo technologiją, itin paprastą valdymą, 13 malūnėlio nustatymų ir 2 pieno indus.
  • DELONGHI La Specialista Arte Evo EC9255.M“ išsiskiria „My Latte Art“ pieno sistema, patogiu valdymu ir integruotu malūnėliu.
  • KITCHENAID Artisan 5KES6503EER“ turi dviejų diapozonų išmanų temperatūros jutiklį, ir įspūdingą dizainą.
  • LAVAZZA Desea“ – nebrangus kavos aparatas, kuris leidžia gaminti viską, nuo espresso iki kapučino. Tai taip pat yra tyliausias kavos aparatas savo kategorijoje.
  • NESPRESSO Vertuo Plus“ – populiarus kapsulinis kavos aparatas, kuris naudoja „Centrifusion“ kavos ruošimo technologiją, su kuria kava paruošiama su ypač tiršta puta. Be to, šio įrenginio valdymas – itin paprastas.
  • DELONGHI DOLCE GUSTO GENIO S“ – nebrangus kapsulinis kavos aparatas su liečiamu ekranu, reguliuojamu padėkliuku, skirtingomis funkcijomis ir 15 barų spaudimu kokybiškai kavai gaminti.
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“