10 patarimų, padėsiančių sutaupyti pinigų ir būti ekologiškesniems skalbiant

10 patarimų, padėsiančių sutaupyti pinigų ir būti ekologiškesniems skalbiant
Kraunama... 0 view(s)

10 patarimų, padėsiančių sutaupyti pinigų ir būti ekologiškesniems skalbiant

1. Naudokite šaltą vandenį.

Naudodami vos šiltą vandenį vietoje karšto, galite perpus sumažinti energijos suvartojimą, o naudodami šaltą vandenį sutaupysite dar daugiau. Šalto vandens plovikliai gali būti naudingi norint užtikrinti, kad skalbiami rūbai būtų švarūs, tačiau verta pastebėti, kad didelio efektyvumo ploviklius reikėtų naudoti tik tada, kai to reikalauja gamintojas.

 

2. Iš anksto pamirkykite tikrai nešvarius drabužius.

Po pirmo skalbimo nepašalintos dėmės gali ne tik kainuoti daugybę nervų, bet ir pinigų.

 

3. Skalbkite tik tada, kai turite paruošę daugybę rūbų.

Jūsų skalbyklė sunaudos maždaug tiek pat energijos nepriklausomai nuo įkrovos, todėl užpildykite savo skalbyklę kaip įmanoma labiau.

 

4. Skalbyklėje naudokite pailgintą arba maksimalaus galingumo gręžimo ciklą.

Taip prieš džiovinimą pašalinsite kaip įmanoma daugiau drėgmės, sumažinsite džiovinimo laiką ir drabužių nusidėvėjimą dėl didelio džiovyklės karščio.

 

5. Džiovyklę užpildykite optimaliu kiekiu drabužių.

Panašiai kaip ir skalbiant, nedidelis džiovinamų drabužių kiekis vis tiek sunaudoja tiek pat elektros energijos, todėl verta džiovyklę užpildyti kiek labiau. Tiesa, jeigu džiovyklę perkrausite, ji nedžiovins taip pat efektyviai, todėl elektrai išleisite daugiau pinigų.

 

6. Kai galite, džiovyklės tiesiog nenaudokite.

Pakabinkite skalbinius lauke arba ant džiovinimo lentynos ir nenaudokite džiovyklės, kai tai nėra būtina. Na, o jeigu jūsų džiovyklės talpa yra mažesnė nei jūsų skalbyklės, tradiciniu metodu džiovinkite dalį, tuo metu mažiau reikalingų rūbų.

 

7. Išvalykite džiovyklės pūkelių filtrą.

Su tuščiu filtru, jūsų džiovyklė veiks efektyviau ir saugiau. Kartą per mėnesį valykite filtrą dantų šepetėliu ar kitu įrankiu, kad pašalintumėte pūkų ir dulkių plėvelę, kuri gali sumažinti oro cirkuliaciją, o tuo pačiu – ir gerokai padidinti jūsų elektros sąnaudas.

 

8. Džiovyklėje naudokite žemesnius karščio nustatymus.

Net jei džiovinimo ciklas ir bus ilgesnis, sunaudosite mažiau energijos, o tuo pačiu ir mažiau kenksite savo drabužiams.

 

9. Naudokite išmanius nustatymus, jei jūsų džiovyklė ar skalbimo mašina jį turi.

Daugelis naujų drabužių džiovyklių bei skalbimo mašinų turi specialius jutiklius. Skalbimo mašinoms tai leidžia naudoti tobulą skalbiklio bei vandens kiekį, o džiovyklės gali turėti drėgmės jutiklį, kuris automatiškai išjungia įrenginį vos skalbiniams išdžiūvus. Naudodami tokius išmanius nustatymus sutaupysite energijos ir sumažinsite drabužių nusidėvėjimą dėl per didelio džiovinimo ar per didelio skalbiklio kiekio naudojimo.

 

10. Džiovinkite rankšluosčius ir įvairius sunkesnius drabužius atskirai nuo lengvesnių drabužių.

Taip mažesni drabužiai bus džiovinami trumpiau ir todėl sutaupysite energijos.

Galiausiai, jeigu vis dar naudojate senus buitinės technikos prietaisus, galite atsinaujinti ir įsigyti taupesnius įrenginius. Šiuo metu taupiausios skalbimo mašinos ir džiovyklės yra žymimos A arba B klase, tarp kurių daugiausiai pinigų sutaupyti padės „LG F4WV910P2WE“  ir „Samsung WW90T634DLE-S7“ skalbimo mašinos arba „LG F4DV710S1E“ ir „MIELE WTR870WPM“ įrenginiai, kurie turi ir skalbimo mašinos, ir džiovyklės funkcionalumą viename.

Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“