04-26: Tarptautinė kovos su triukšmu diena: kuo skiriasi įvairios triukšmą blokuojančios ausinės?

04-26: Tarptautinė kovos su triukšmu diena: kuo skiriasi įvairios triukšmą blokuojančios ausinės?
Kraunama... 0 view(s)

04-26: Tarptautinė kovos su triukšmu diena: kuo skiriasi įvairios triukšmą blokuojančios ausinės?

Visos ausinės triukšmą slopina, tačiau ne visos daro tai aktyviai


Vienas iš pagrindinių skirtumų tarp triukšmą slopinančių ausinių yra naudojamos triukšmo slopinimo technologijos tipas. Aktyvus triukšmo slopinimas naudoja ausinėse esančius mikrofonus, kurie fiksuoja išorinį triukšmą, o tada sukuria priešingą garso bangą, kad jį panaikintų. Pasyvusis triukšmo slopinimas naudoja tik fizines medžiagas triukšmui slopinti, kitaip tariant, jūsų ausys yra paprasčiausiai užkemšamos išoriškai. Visos ausinės triukšmą slopina pasyviai, tačiau tik kai kurie modeliai, pavyzdžiui, „Airpods Pro 2“, „Bose QuietComfort“ ar „Sony WH-1000XM5“ tai daro ir aktyviai.


Aktyvaus triukšmo slopinimo ausinės paprastai triukšmą slopina žymiai efektyviau, ypač žemo dažnio diapazone. Jos ypač gerai filtruoja nuolatinį foninį triukšmą, pavyzdžiui, lėktuvo variklio ūžesį arba triukšmą užimtame biure. Tiesa, net ir tokioms ausinėms sunkiai sekasi susidoroti su staigiais, aštriais garsais, pavyzdžiui šuns lojimu.

 

 

Triukšmo mažinimo lygis gali skirtis itin smarkiai


Svarbus skirtumas tarp triukšmą slopinančių ausinių yra jų triukšmo mažinimo lygis. Jis matuojamas decibelais (dB), tad didesni skaičiai reiškia aktyvesnį triukšmo slopinimą. Taip pat verta paminėti, kad kai kuriose ausinėse triukšmo slopinimo lygį galima reguliuoti. Tai gali būti naudinga tais atvejais, kai šiek tiek girdėti ir aplinką, pavyzdžiui, einant judriu miestu arba bėgant lauke. „Sony WH-1000XM5“ yra neabejotinai geriausiai triukšmą blokuojančios ausinės rinkoje, „Bose QuiteComfort 45“ taip pat pasižymi puikia izoliacija, o norintiems ko nors kompaktiškesnio, geriausi variantai yra „Apple Airpods 2“ bei „Bose QuietComfort II“ bevielės ausinės. Aktyvų triukšmo slopinimą šiais laikais neretai turi ir pigesni modeliai, tačiau jie dažnai savo darbą atlieka ne taip tiksliai.

 

 

Baterijos tarnavimo laikas svarbus tiems, kas kelyje būna ilgai


Dar vienas svarbus aspektas renkantis triukšmą blokuojančias ausines, yra jų baterijos veikimo laikas. Aktyviai triukšmą slopinančios ausinėms veikti reikia elektros energijos. Išsikrovus baterijai, šios ausinės gali veikti tik naudojant 3,5mm laidą (kurį taip pat palaiko ne visi modeliai) ir jos blokuoti triukšmą tokiu atveju gali tik pasyviai. Įvairių modelių akumuliatoriaus veikimo trukmė skiriasi ir gali svyruoti nuo kelių iki daugiau kaip 20 valandų. „Sony WH-1000XM5“ veikia net iki 30 valandų, „Bose QuiteComfort 45“ ir „Bose QuietComfort II“ veikia atitinkamai 25 ir 24 valandas, o „Apple Airpods 2“ tarnauja iki 24 valandų (be dėklo – 6 valandas). Tačiau net ir pigesni modeliai, pavyzdžiui, „JBL Tune 230NC“ veikia iki 24 valandų su įjungtu triukšmo slopinimu. Kitaip tariant, nebent turite ypatingų poreikių ir dažnai leidžiate laiką lėktuvuose ar paprasčiausiai pamirštate įkrauti savo ausines, bet kuris pasirinkimas turėtų patenkinti jūsų poreikius.

 

 

Kokie triukšmą slopinančių ausinių modeliai yra geriausi?


Ausinių rinkoje pasirinkimas yra milžiniškas, tad pasirinkti tinkamą modelį gali būti tikras iššūkis. Tad „Topo centras“ dalinasi keliomis savo rekomendacijomis pagal tai, kokius poreikius turite.

  • Sony WH-1000XM5 – ausinės su geriausiu triukšmo slopinimu. Tai yra naujausias triukšmą blokuojančių ausinių modelis iš „Sony“, kurie šioje rinkoje lyderiais laikomi gana ilgą laiką. Verta pastebėti, kad šios ausinės taip pat naudoja itin kokybišką LDAC garso standartą, jos tarnauja net iki 30 valandų, palaiko greitąjį krovimą ir, be abejo, turi ganėtinai neutralų, tačiau patrauklų dizainą,
  • „Apple AirPods Pro II“ – ieškantiems kompaktiško varianto. Galbūt „Sony“ ausinės jums yra gerokai per didelės? Tokiu atveju galite rinktis „Apple AirPods Pro II“ su ypač kokybišku aktyviu triukšmo blokavimu ir fantastiška garso kokybe. Dėl „Apple“ naudojamo išmanaus procesoriaus ir išmanios mikrofonų sistemos, „AirPods Pro“ triukšmo šalinimas ekspertų vertinamas kaip vienas geriausių tokio dydžio ausinėse.
  • „JBL Tune 230NC“ – nebrangus, tačiau kokybiškas variantas. Nenorite ausinėms skirti daugiau nei 100 eurų, tačiau nepaisant to, išorinio triukšmo slopinimas jums atrodo kaip būtina funkcija? Šios ausinės pasižymi aukšta garso kokybe su ypač daug žemų dažnių bei triukšmo slopinimo technologija su 2 mikrofonais, kuri leidžia sumažinti garso trukdžius. Be to, „Tune 230NC“, visai kaip ir brangesnės alternatyvos, turi IPX4 sertifikatą, todėl galėsite jas naudoti ir sportui ar net lietuje!
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published
© $yearTemplate UAB „Topo Grupė“